В кожній області України планують побудувати об’єкти спортивної інфраструктури, присвячені видатним спортсменам сучасності.

07 травня 2020, 13:06

 

В Офісі Президента України розповіли про державний проект зі створення в кожній області об’єкта спортивної інфраструктури, присвяченого видатному сучасному спортсмену чи спортсменам з цього регіону. Робоча назва проекту «Україна – чемпіон!».

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак на селекторній нараді з головами обласних державних адміністрацій. У зустрічі взяли участь Перший заступник Голови Комітету з питань молоді і спорту Жан Беленюк, голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха, а також Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Проект, який планують реалізувати вже протягом цього року, передбачає побудову в кожній області культової споруди та музею, щоб закарбувати в історії спортивні легенди сучасної України.

Керівник Офісу Президента ініціював створення робочої групи, що займатиметься збором пропозицій від керівництва областей щодо об’єктів, які включать до проекту, та імен спортсменів для їхнього вшанування.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт підтримав ініціативу Офісу Президента та наголосив, що без розвитку матеріально-технічної бази неможливий розвиток спорту в країні. За його словами, наразі більшість дитячо-юнацьких спортивних шкіл потрібно реконструювати.

«Якщо діти почнуть займатися спортом, то через три-п’ять років ми їх будемо бачити вже на чемпіонатах України, на п’єдесталах, а потім вони стануть вже олімпійцями», – зазначив Міністр.