Висновок Комітету на проект Закону про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» (реєстр. № 3403).

05 червня 2020, 13:05

 

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту на своєму засіданні 3 червня 2020 року розглянув проект Закону про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» (реєстр. № 3403 від 28.04.2020 р.), поданий народними депутатами України Кожем'якіним А.А., Костюхом А.В., Моканом В.І. та іншими, і повідомляє наступне.

Проектом Закону пропонується на законодавчому рівні врегулювати питання передачі боєприпасів, що підлягають утилізації, закладам фізичної культури та спорту, у структурі яких відповідно до їх власних статутів є відділення зі стрільби кульової та/або біатлону, а саме передбачається, що:

за рішенням Кабінету Міністрів України боєприпаси, що підлягають утилізації передаватимуться Збройними Силами України, іншими формуваннями, які утворені відповідно до законів України, окремим закладам фізичної культури і спорту, зокрема, дитячо-юнацьким спортивним школам, закладам спеціалізованої освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання, школам вищої спортивної майстерності, центрам олімпійської підготовки, спеціалізованим спортивним клубам тощо для забезпечення якісного навчально-тренувального процесу.

Головне науково- експертне управління Апарату Верховної Ради України пропонує за результатами розгляду у першому читанні законопроект прийняти за основу з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій. Зокрема, Головне науково - експертне управління Апарату Верховної Ради України пропонує конкретизувати вид боєприпасів, що пропонується передавати до закладів фізичної культури і спорту (наприклад, замість терміну «боєприпаси», використати термін «дрібнокаліберні патрони» або «патрони для спортивної зброї»).

Під час обговорення зазначеного проекту Закону народні депутати України – члени Комітету підтримали законодавчу ініціативу, оскільки  реалізація положень законопроекту сприятиме розвитку кульової стрільби і біатлону в Україні, проведенню повноцінного навчально-тренувального процесу в закладах фізичної культури і спорту, безпосередньої підготовки резерву до національної збірної команди України зі стрільби кульової і біатлону, а також більш якісної підготовки молоді до служби в Збройних Силах України.

Поряд з цим, члени Комітету запропонували врахувати пропозицію Міністерства оборони України і Головного науково-експертного управління Верховної Ради України і передбачити передачу до закладів фізичної культури і спорту, у структурі яких є відділення зі стрільби кульової та/або біатлону, боєприпасів для спортивної зброї.

За наслідками розгляду проекту Закону про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» (реєстр. № 3403), Комітет прийняв рішення: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту у першому читанні прийняти його за основу з урахуванням пропозиції Комітету.