«23 липня у м. Хмельницькому відбулося виїзне засіданні підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності за участі народних депутатів України з Хмельницької області» - голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха.

24 липня 2020, 14:32

На засіданні підкомітету обговорювалося питання розбудови спортивної інфраструктури та законодавчого забезпечення підтримки спорту вищих досягнень з місцевих бюджетів.

Під час засідання підкомітету учасники обговорили питання меценатства у спорті, преференцій для успішних спортсменів при вступі у заклади вищої освіти на профільні спеціальності та багато інших законодавчих ініціатив, якими зараз опікуються парламентарі.

Народні депутати України оглянули будівництво Палацу спорту у місті Хмельницькому. Вони зазначили, що проект потребує державного дофінансування, щоб вже навесні запрацював на повну. Попередньо обговорили з Міністром молоді та спорту Вадим Гутцайтом щодо фінансування низки таких об’єктів в Україні. Це може бути здійснено із коштів, що були тимчасово перерозподілені зі спорту на боротьбу з КОВІД-19 (за раніше визначеними параметрами), інших державних програм.

Також у місті Хмельницькому заплановане будівництво цілої низки спортивних об’єктів, зокрема льодової арени, комплексу для занять боксом тощо.

Крім того, народні депутати України ознайомилися з роботою спортивно-стрілецького комплексу центру «Крила грому» у Хмельницькому районі. Попри те, що цей об’єкт відповідає світовим стандартам і динамічно розвивається, є низка законодавчих перепон для можливості проведення в Україні міжнародних змагань.

«Варто розуміти, що м. Хмельницький та область – це мабуть виняток з правил, тут справді, розвиток спортивної інфраструктури на досить хорошому рівні. Плануємо відвідини інших регіонів для того, щоб бачити, розуміти і найголовніше сприяти розвитку інфраструктури для спорту вищих досягнень» – зазначила Ольга Саладуха.

Голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха подякувала за допомогу в організації засідання очолюваним нею підкомітету та плідну співпрацю з депутатським корпусом від Хмельниччини, зокрема голові міжфракційного об’єднання “За Хмельниччину!” Сергію Мандзію, міському голові Олександру Симчишину та голові Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитру Габінету.

Народні депутати України планують розробити відповідні зміни до  законодавчих актів для реалізації пропозицій, запропонованих органами місцевого самоврядування.