Сьогодні Президентом України підписано Закон України «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо ефективної реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту» №1026-IX від 02.12.2020 року.

18 грудня 2020, 13:08

 

Метою зазначеного Закону України є поліпшення умов для закупівлі послуг за державні кошти, пов’язаних з підготовкою і участю національних збірних команд України з видів спорту в міжнародних спортивних заходах.

Положеннями Закону передбачено не застосовувати порядок проведення спрощених закупівель у разі:

«якщо здійснюється закупівля послуг, необхідних для проведення заходів з фізичної культури і спорту, фізкультурно-спортивної реабілітації та забезпечення підготовки і участі національних збірних команд України з видів спорту в міжнародних спортивних заходах, що включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України».

Реалізація положень цього Закону дозволить своєчасно, в повному обсязі та ефективно забезпечувати проведення навчально-тренувальних зборів і змагань, успішну участь національних збірних команд України з видів спорту у змаганнях міжнародного рівня.

 

Довідково:

Відповідний проект Закону про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо ефективної реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту», (реєстр. №3075) був внесений на розгляд Верховної Ради України за ініціативи народних депутатів України - членів Комітету з питань молоді і спорту: Костюха Анатолія Вячеславовича, Саладухи Ольги Валеріївни та Мокана Василя Івановича.