Комітет з питань молоді і спорту пропонує Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту, (реєстр. № 4577).

28 січня 2021, 11:22

 

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту на своєму засіданні 27 січня 2021 року розглянув проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту, (реєстр. № 4577 від 06.01.2021 р.), поданий народними депутатами України Беленюком Ж.В., Кицаком Б.В., Пушкаренком А.М. та іншими.

Проектом Закону пропонується внести зміни до статті 193 Податкового кодексу України, якими передбачається запровадити знижену ставку податку на додану вартість у розмірі 7% для стимулювання попиту і розширення доступності суспільно важливих послуг, зокрема до реалізації квитків на спортивні заходи всеукраїнського та міжнародного рівнів, що проводяться в Україні.

Під час обговорення зазначеного проекту Закону народні депутати України – члени Комітету підтримали законодавчу ініціативу, оскільки застосування зниженої ставки податку на додану вартість у розмірі 7% сприятиме зниженню ціни споживання та збільшенню обсягу спожитих послуг.

З огляду на зазначене, Комітет ухвалив рішення: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту, (реєстр. № 4577), прийняти його за основу та в цілому.

Відповідний висновок Комітету надіслано до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, як головного Комітету.