Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту пропонує Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення зміни до статті 165 Податкового кодексу України (реєстр. № 5162).

19 березня 2021, 16:23

 

Комітет на своєму засіданні 17 березня 2021 року розглянув проект Закону про внесення зміни до статті 165 Податкового кодексу України (реєстр. № 5162, поданий Кабінетом Міністрів України).

Проектом Закону пропонується доповнити новим пунктом статтю 165 Податкового кодексу України, передбачивши звільнення від оподаткування доходу, одержаного платником податку у вигляді підтримки, наданої Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Під час обговорення проекту Закону народні депутати України – члени Комітету зазначили, що відповідно до пояснювальної записки законопроект погоджено без зауважень із Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерством молоді та спорту України, Міністерством цифрової трансформації України та підтримали законодавчу ініціативу Уряду, оскільки реалізація положень законопроекту сприятиме заохоченню одержувачів фінансової підтримки до участі у реалізації проектів, що здійснюватимуться за рахунок коштів, наданих Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

 

За наслідками розгляду проекту Закону про внесення зміни до статті 165 Податкового кодексу України (реєстр. № 5162 від 25.02.2021 р.), Комітет прийняв рішення: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту у першому читанні прийняти його за основу і в цілому.

 

Відповідний висновок Комітету надіслано до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.