Сьогодні Верховна Рада України Конституційною більшістю ухвалила в першому читанні за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо спорту ветеранів України, (реєстр. № 5526), 327 голосами – ЗА!

08 вересня 2021, 15:46

 

Законопроектом пропонується шляхом внесення відповідних змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт»:

        визначити на законодавчому рівні поняття «спорт ветеранів війни» задля залучення ветеранів війни та членів їх сімей до занять певним видом спорту, їх участь у міжнародних та інших спортивних заходах, сприяння психологічній та соціальній адаптації через спортивну діяльність, підготовку збірних команд України з числа ветеранів війни та їх участь в міжнародних спортивних змаганнях;

        уточнити напрями спорту, додавши до них «спорт ветеранів війни»;

        визначити повноваження центральних органів виконавчої влади, що будуть сприяти розвитку спорту ветеранів війни та членів їхніх сімей, участі зазначених осіб у міжнародних та інших спортивних заходах тощо.

Важливо зазначити, що законопроект розроблено на основі пропозицій Міністерства у справах ветеранів України, що надійшли до Комітету.

Після ухвалення законопроекту за основу Комітет з питань молоді і спорту за дорученням Верховної Ради України доопрацює його з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внесе на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.