Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України ухвалити у другому читанні та в цілому проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо спорту ветеранів війни, (реєстр. № 5526).

08 жовтня 2021, 12:28

Комітет з питань з молоді і спорту на виконання Постанови Верховної Ради України від 8 вересня 2021 року № 1728-IX доопрацював проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо спорту ветеранів війни, (реєстр. № 5526) до другого читання та подає його на розгляд Верховної Ради України.

Згідно зі статтею 116 Регламенту Верховної Ради України для розгляду законопроекту у другому читанні від суб’єктів права законодавчої ініціативи надійшло 12 пропозицій, з яких 4 – враховано, 3 – враховано частково, 5 – відхилено.

Під час обговорення законопроекту члени Комітету наголосили на деяких змінах, що пропонується внести до законопроекту при прийнятті його в другому читанні та в цілому, зокрема:

         уточнити визначення «спорт ветеранів війни» шляхом приведення його у відповідність до Закону України «Про фізичну культуру і спорт»;

         уточнити як саме Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" сприяє розвитку спорту ветеранів війни;

         збільшити строк за яким Кабінет Міністрів України, зокрема забезпечить прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації цього Закону.

Комітет ухвалив рішення: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в другому читанні проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо спорту ветеранів війни, (реєстр. № 5526), прийняти його в другому читанні та в цілому.