Комітет з питань молоді і спорту рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо присвоєння почесного звання “Батько-герой”, (реєстр. № 6162), поданий народними депутатами України Бардіною М.О. та іншими.

25 жовтня 2021, 10:12

 

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про державні нагороди України» щодо запровадження нового почесного звання «Батько-герой», а також до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю» та Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» щодо встановлення рівних соціальних гарантій для жінок і чоловіків, які мають звання «Мати-героїня» та «Батько-герой» відповідно.

По аналогії зі званням «Мати-героїня», почесне звання "Батько-герой" пропонується присвоювати чоловікам, які виховали п’ятьох і більше дітей, що досягли восьмирічного віку, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку.

Члени Комітету наголосили на своїй підтримці законодавчої ініціативи, спрямованої на збереження відповідального батьківства та надання рівних прав батькам, які виховують дітей, незалежно від статі.