Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму

 

 

м. Варшава,

 приміщення Сейму Республіки Польща,

 будинок, C/D, зал 102,о 10.00

 

 

 

 

Головуючий:  Голова Комітету Палатний А.Л.

Секретар: Романова А.А.

Присутні: народні депутати Величкович М.Р., Спориш І.Д.

Відсутні: народний депутат Силантьєв Д.О., Петренко О.М.,Бакулін Є.М.

У засіданні взяли участь: Василь Йордан - третій секретар Посольства Республіки Польща; Іренеуш Рась - Голова Комісії фізичної культури, спорту і туризму; Яцек Фальфус - заступник голови Комісії фізичної культури, спорту і туризму; Анджей Гут -  Голова Постійної Комісії з питань туризму; Вольдемар Анджей – член Комісії фізичної культури, спорту і туризму; Ян Томашевскийчлен Комісії фізичної культури, спорту і туризму; Богуслав Анджей – державний секретар Міністерства спорту та туризму Республіки Польща; Марія Напюрковська -  директор департаменту туризму Міністерства спорту та туризму Республіки Польща; Криштоф Маєр – старший секретар Комісії фізичної культури, спорту і туризму;Артур Занєвський - секретар Комісії фізичної культури, спорту і туризму; Анна Чеховська - секретар Комісії фізичної культури, спорту і туризму; Скалозуб В.А. – завідувач секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; Когут Н.О. – головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Шляхи вдосконалення державної політики у сферах фізичної культури і спорту та розвитку туризму у контексті використання позитивного досвіту Республіки Польща.

 

2. Інформація Міністерства спорту та туризму Республіки Польща та Президента Польської туристичної організації про використання культурної спадщини з туристичною метою, з особливим наголосом на промоцію Польщі на міжнародній арені.

 

Голова Комісії фізичної культури, спорту і туризму Іренеуш Рась привітав українську делегацію в Сеймі Республіки Польща.

 

Голова Комітету Палатний А.Л.  привітав всіх запрошених у спільному засіданні  Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму та  Комісії фізичної культури, спорту і туризму Сейму Республіки Польща.

 

1.

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про шляхи вдосконалення державної політики у сферах фізичної культури і спорту у контексті використання позитивного досвіту Республіки Польща.

Палатний А.Л., що доповів про найбільш важливі питання, якими опікується Комітет, щодо забезпечення належного функціонування та фінансування сфери фізичної культури і спорту, та забезпечення безпеки під час спортивних змагань.

Палатний А.Л., зазначив, що Україна та Польща реалізували спільний вдалий проект – проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. На всіх етапах: подання заявки, проведення тендеру, підготовки до проведення ЄВРО-2012 і Україна і Польща підтримували одна одну і це допомогло нашим країнам подолати всі негаразди та перепони на важкому шляху підготовки до чемпіонату Європи.

Палатний А.Л., зазначив, що цей вдалий досвід співробітництва буде продовжений і в майбутньому.

На засіданні обговорювалася питання організації великих спортивних заходів, функціонування і фінансування загального та професійного спорту в Польщі.

На засіданні обговорювалася пропозиція Голови Комісії Іренеуша Рася та Голови Комітету Артура Палатного про проведення депутатами Сейму Республіки Польща та народними депутатами Верховної Ради України спільного марафону  «За мир».

В обговоренні взяли участь: Величкович М.Р. – перший заступник Голови Комітету;  Романова А.А. – секретар Комітету, голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності; Спориш І.Д. – голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства.

 

Вирішили:

 

1. Підтримати пропозицію Голови Комісії Іренеуша Рася та Голови Комітету Артура Палатного про проведення депутатами Сейму Республіки Польща та народними депутатами Верховної Ради України спільного марафону «За мир».

 

Голосували: «За» – 4; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

2.

 

Слухали: Інформацію Президента Польської туристичної організації про використання культурної спадщини з туристичною метою, з особливим наголосом на промоцію Польщі на міжнародній арені.

Палатний А.Л. наголосив, що Комітет має на меті налагодити тісне співробітництво з Міністерством спорту та туризму Польщі та Комісією у питаннях, адже туризм розглядають як важливий чинник регіонального розвитку. Пам’ятки архітектури та природи слід не просто зберігати, а перетворювати на  органічну складову сучасного життєвого середовища.

Іренеуш Рась надав слово Богуславу Анджей, державному секретарю Міністерства спорту та туризму Республіки Польща. Пан Богуслав Анджей доповів інформацію про використання культурної спадщини з туристичною метою, з особливим наголосом на промоцію Польщі на міжнародній арені.

Романова А.А., зазначила, що обмін досвідом у галузі організації туризму між  Україною та Польщею є дуже важливим, тому є велика надія, що наша держава крок за кроком створюватиме основи для державної політики в галузі туризму.

Палатний А.Л. подякував польським колегам за відстоювання інтересів  України на європейському рівні та наголосив на необхідності підготовки спільних проектів задля збереження об’єктів історичної спадщини, а також розвиток туризму та туристичного співробітництва в обох країнах.

Палатний А.Л. зауважив, що досвід польської сторони у створенні ефективних механізмів реалізації державної туристичної політики є дуже важливим для України.

В обговоренні взяли участь: Величкович М.Р. – перший заступник Голови Комітету;  Романова А.А. – секретар Комітету, голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності; Спориш І.Д. – голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства.

Палатний А.Л.  подякував всім виступаючим за змістовну інформацію, яка буде використана для розвитку туризму в Україні.

 

Вирішили:

 

1. Інформацію Міністерства спорту та туризму Республіки Польща та Президента Польської туристичної організації взяти до відома.

 

Голосували: «За» – 4; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

Голова Комітету                                                                                                               А. ПАЛАТНИЙ

 

Секретар Комітету                                                                                                           А. РОМАНОВА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

06 грудня 2023 10:13
23 листопада 2023 12:12
14 листопада 2023 11:30
20 жовтня 2023 11:14
10 жовтня 2023 10:37
22 вересня 2023 09:36
05 вересня 2023 11:44
09 серпня 2023 13:01
25 липня 2023 11:00
04 липня 2023 14:09