Про прийом документів на здобуття Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування у 2024 році

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту повідомляє про прийом документів на здобуття Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування у 2024 році  відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування» (№ 840-IV від 22 травня 2003 року).

Премія присуджується особам – громадянам України віком до 35 років, молодіжним та дитячим громадським об’єднанням, які активно сприяли процесам державотворення, захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, розвитку парламентаризму та місцевого самоврядування, досягли значних результатів у вирішенні соціальних і правових питань. Щороку присуджується десять Премій.

Клопотання про присудження Премії подаються до 1 вересня цього року за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5.

Клопотання про присудження Премії можуть подавати центральні органи виконавчої влади, обласні та Київська міська ради, молодіжні та дитячі громадські об’єднання, що мають всеукраїнський статус відповідно до закону.

До клопотання додаються:

відомості про досягнення особи, молодіжного або дитячого громадського об’єднання, які висуваються на присудження Премії;

витяг із рішення відповідно обласної, Київської міської ради, колегії центрального органу виконавчої влади, керівного органу молодіжного або дитячого громадського об’єднання;

копія паспорту громадянина України, ідентифікаційний код, контактний телефон та електронна пошта кандидата;

копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб,
фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що підтверджує державну реєстрацію громадського об’єднання (як кандидата на здобуття Премії, так і громадського об’єднання, що висуває кандидатів на здобуття Премії) та копія статуту зазначеного громадського об’єднання;

документи, що підтверджують всеукраїнський статус громадського об’єднання, що висуває кандидатів на здобуття Премії. 

До клопотання також додається довідка про підтвердження досягнень, що видана:

центральними органами виконавчої влади - стосовно осіб, молодіжних або дитячих громадських об’єднань, які активно сприяли процесам державотворення, захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;

комітетами Верховної Ради України - стосовно осіб, молодіжних або дитячих громадських об’єднань, які активно сприяли розвитку парламентаризму;

місцевими радами - стосовно осіб, молодіжних або дитячих громадських об’єднань, які активно сприяли розвитку місцевого самоврядування.

Довідка про підтвердження досягнень має містити конкретні досягнення громадянина або громадського об’єднання, за які пропонується присудити Премію.

Копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що підтверджує державну реєстрацію громадського об’єднання та копію статуту громадського об’єднання необхідно додавати, якщо кандидатом  на здобуття Премії є громадське об’єднання, або якщо громадське об’єднання висуває кандидатів на здобуття Премії. 

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2004 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2005 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2008 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2010 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2011 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2012 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2013 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2014 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2015 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2016 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2018 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2020 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2021 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2022 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2023 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Премія Верховної Ради України”