Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму

 

 

 

 

 

 

 м. Київ

 

Головуючий:  Голова Комітету Палатний А.Л.

Секретар: Романова А.А.

Присутні: народні депутати Величкович М.Р., Петренко О.М., Силантьєв Д.О., Спориш І.Д.

Відсутні: народний депутат Бакулін Є.М.

Запрошені: Кулеба М.М. – Уповноважений Президента України з прав дитини; Гевко А.Є. – заступник Міністра освіти і науки України;
Філіпішина А.А. – представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини – начальник Управління з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності; Кікіна С.О. – директор департаменту праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України; Колбаса Р.С. – директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України; Левчук В.Д. – заступник директора юридичного департаменту Міністерства оборони України; Тарасова О.С. – в.о. начальника управління у справах ветеранів та учасників АТО Міністерства соціальної політики України; Терещенко Л.С. – начальник відділу організації медичної допомоги дітям управління медичної допомоги матерям і дітям медичного департаменту Міністерства охорони здоров’я України.  

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо посилення соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа), (р. № 2538а, н.д. Королевська Н.Ю.,
Солод Ю.В.).

2. Проект Закону про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо обов'язкової участі органу опіки і піклування під час надання дозволу на тимчасовий виїзд дитини за кордон без згоди одного з батьків), (р. № 2516а, н.д. Гарбуз Ю.Г.).

3. Про проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Сімейна політика України - цілі та завдання».

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо виплати одноразової грошової допомоги волонтерам, добровольцям, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членам сімей загиблих),
(р. №  2556а, н.д. Третьяков О.Ю., Шухевич Ю-Б.Р., Бурбак М.Ю. та інші).

5. Проект Закону про Товариство сприяння обороні України (р. №  2496, н.д. Парубій А.В., Левус А.М., Величкович М.Р. та інші).

6. Щодо Рекомендацій «круглого столу» на тему: «Державна молодіжна політика в Україні: світовий і національний досвід».

7. Щодо проведення слухань у Комітеті на тему: «Формування патріотизму та національної свідомості дітей та молоді у сучасних умовах».

 

 

1.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо посилення соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа), (р. № 2538а), поданий народними депутатами Солодом Ю.В. та
Королевською Н.Ю.

Палатний А.Л. зазначив, що до Комітету надійшов лист автора законопроекту, народного депутата Королевської Н.Ю. про неможливість присутності її на засіданні Комітету.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

2.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. щодо проекту Закону про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо обов'язкової участі органу опіки і піклування під час надання дозволу на тимчасовий виїзд дитини за кордон без згоди одного з батьків), (р. № 2516а), поданий народним депутатом Гарбузом Ю.Г.

Палатний А.Л. зазначив, що до Комітету надійшов лист автора законопроекту, народного депутата Гарбуза Ю.Г. з проханням про перенесення розгляду законопроекту на наступне засідання Комітету у звязку з перебуванням народного депутата на лікарняному.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

3.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. щодо проекту Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Сімейна політика України - цілі та завдання».

Палатний А.Л. зазначив, що проект Рекомендацій, який було роздано на парламентських слуханнях, було доопрацьовано з урахуванням виступів та пропозицій учасників слухань. Відбулося засідання робочої групи, на якому проект Рекомендацій було узгоджено з представниками всіх Міністерств.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Доручити членам Комітету внести проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Сімейна  політика  України – цілі та завдання»  

2. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект зазначеної Постанови  та прийняти його за основу та в цілому.

3. Визначити доповідачем від Комітету Голову Комітету  Палатного А.Л.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

 

 

4.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо виплати одноразової грошової допомоги волонтерам, добровольцям, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членам сімей загиблих), (р. №  2556а), поданий народними депутатами  Третьяковим О.Ю., Шухевичем Ю-Б.Р., Бурбаком М.Ю. та іншими.

Палатний А.Л. зазначив, що хоч і Верховна Рада України сьогодні прийняла зазначений законопроект за основу та в цілому, але ми надішлемо висновок нашого Комітету щодо прийняття законопроекту за основу та в цілому до профільного Комітету.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Рішення Комітету надіслати до Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

5.

 

 

Слухали:  Голову Комітету Палатного А.Л щодо проекту Закону про Товариство сприяння обороні України (р. №  2496), поданий народними депутатами Парубієм А.В., Левусом А.М., Величковичем М.Р. та іншими. 

Палатний А.Л. зазначив, що до Комітету звернулися автори законопроекту з проханням про зняття з порядку денного засідання Комітету зазначеного законопроекту.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Знати законопроект з порядку денного засідання Комітету.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

6.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про затвердження Рекомендацій засідання «круглого столу» на тему: «Державна молодіжна політика в Україні: світовий і національний досвід», що відбувся 28 жовтня 2015 року.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Затвердити Рекомендації засідання «круглого столу» на тему: «Державна молодіжна політика в Україні: світовий і національний досвід»

2. Надіслати Рекомендації  до всіх зацікавлених органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

7.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. щодо проведення слухань у Комітеті.

Палатний А.Л. зазначив, що до Комітету звернулось Міністерство молоді та спорту України щодо проведення парламентських слухань про становище молоді в Україні на тему: «Формування патріотизму та національної свідомості дітей та молоді у сучасних умовах» у грудні цього року. Палатний А.Л. додав, що враховуючи сумний досвід спроб прийняття проектів Постанов щодо проведення парламентських слухань стосовно проблем туристичної та спортивної сфери, ми навряд чи вчасно встигнемо прийняти Постанову Верховної Ради України про проведення парламентських слухань щодо становища молоді в Україні. Тому, за погодженням з Міністерством молоді та спорту України, пропонується провести 15 грудня цього року комітетські слухання на тему: «Формування патріотизму та національної свідомості дітей та молоді у сучасних умовах».

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Провести комітетські слухання на тему: «Формування патріотизму та національної свідомості дітей та молоді у сучасних умовах» 15 грудня 2015 року.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                              А. ПАЛАТНИЙ

 

Секретар Комітету                                          А. РОМАНОВА

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

06 грудня 2023 10:13
23 листопада 2023 12:12
14 листопада 2023 11:30
20 жовтня 2023 11:14
10 жовтня 2023 10:37
22 вересня 2023 09:36
05 вересня 2023 11:44
09 серпня 2023 13:01
25 липня 2023 11:00
04 липня 2023 14:09