Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму

 

 

 

 

 м. Київ

 

Головуючий:  Голова Комітету Палатний А.Л.

Секретар: Романова А.А.

Присутні: народні депутати Величкович М.Р., Петренко О.М., Силантьєв Д.О., Спориш І.Д.

Відсутні: народний депутат Бакулін Є.М.

Запрошені: Кулеба М.М. – Уповноважений Президента України з прав дитини; Ярошенко В.С. – заступник Міністра соціальної політики України; Митрофанський С.В. – заступник Міністра молоді та спорту України;
Ремень О.М. – керівник секретаріату Уповноваженого Президента України з прав дитини; Ліптуга І.Л. – начальник відділу розвитку туризму Міністерства економічного розвитку і торгівлі України; Кольчик О.М. – заступник директора Департаменту оздоровлення та санаторно-курортного лікування Міністерства соціальної політики України; Вовк В.С. – заступник директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України; Ковкрак Ю.В. – начальник відділу професійного розвитку Міністерства соціальної політики України; Черняк С.І. – в.о. начальника Управління медико-соціальної допомоги окремим категоріям громадян Медичного департаменту Міністерства охорони здоров'я України; Євченко О.І. – радник Міністра економічного розвитку і торгівлі України; Солових Н.Г. – начальник відділу фінансів соціального захисту населення Міністерства фінансів України. 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

1. Проект Закону про державну підтримку санаторно-курортного реабілітаційного центру "Слов'янський курорт", (реєстр. № 1446, н.д.
Солод Ю.В., Королевська Н.Ю.).

2. Проект Закону про внесення доповнень до Сімейного кодексу України (щодо впровадження відповідальності батьків у наданні матеріальної допомоги на отримання освіти повнолітніми дочкою, сином), (реєстр. № 2939, н.д.
Шипко А.Ф.).

3. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо туристичного збору), (реєстр. № 2502а, н.д. Романова А.А.,
Силантьєв Д.О., Петренко О.М., Спориш І.Д.).

4. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо туристичного збору), (реєстр. № 2503а, н.д. Романова А.А.,
Силантьєв Д.О., Петренко О.М., Спориш І.Д.).

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення), (реєстр. № 1384, н.д. Яценко А.В.).

6. Організаційне питання.

7. Щодо забезпечення належної підготовки членів Національної збірної України з плавання до спортивних змагань.

8. Щодо затвердження складу робочої групи з підготовки до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми, (реєстр.
№ 2254, н.д. Геращенко І.В., Гопко Г.М., Гриневич Л.М. та інші).

 

 

1.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. щодо проекту Закону про державну підтримку санаторно-курортного реабілітаційного центру "Слов'янський курорт" (р. № 1446), поданий народними депутатами
Солодом Ю.В. та Королевською Н.Ю.

Палатний А.Л. зазначив, що до Комітету надійшов лист автора законопроекту, Королевської Н.Ю., з проханням перенести його розгляд на наступне засідання Комітету. 

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 


2.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. щодо проекту Закону про внесення доповнень до Сімейного кодексу України (щодо впровадження відповідальності батьків у наданні матеріальної допомоги на отримання освіти повнолітніми дочкою, сином), (р. № 2939), поданий народним депутатом Шипком А.Ф.

Палатний А.Л. запропонував перенести розгляд законопроекту в зв’язку з тим, що автор не з’явився на засідання Комітету.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Перенести розгляд проекту Закону про внесення доповнень до Сімейного кодексу України (щодо впровадження відповідальності батьків у наданні матеріальної допомоги на отримання освіти повнолітніми дочкою, сином), (р. № 2939), на наступне засідання Комітету.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

3-4.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. щодо проектів Законів про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо туристичного збору), (реєстр. № 2502а), та про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо туристичного збору), (реєстр. № 2503а), подані народними депутатами Романовою А.А., Силантьєвим Д.О., Петренком О.М., Споришем І.Д.

Палатний А.Л. надав слово Романовій А.А., автору законопроектів, секретарю Комітету, голові підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності. Романова А.А. зазначила, що проекти Законів про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо туристичного збору), (реєстр. № 2502а) та про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо туристичного збору), (реєстр. № 2503а), мають на меті встановити  цільове спрямування коштів туристичного збору та врегулювати питання спрямування коштів туристичного збору не до загального фонду бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад, а до спеціального фонду місцевих бюджетів відповідних територіальних громад.

 Палатний А.Л. надав слово Ліптузі І.Л., начальнику відділу розвитку туризму Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Ліптуга І.Л. зазначив, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підтримує зазначені законопроекти, адже це буде позитивним зрушенням в туристичній сфері, якщо туристичний збір буде використовуватися для туристичної сфери та популяризації історико-культурних місць в Україні.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо туристичного збору), (реєстр. № 2502а),  у першому читанні та прийняти його за основу та в цілому.

2. Направити Рішення Комітету до Комітету з питань податкової та митної політики.

3. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо туристичного збору), (реєстр. № 2503а), у першому читанні та прийняти його за основу та в цілому.

4. Направити Рішення Комітету до Комітету з питань бюджету.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

5.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення), (реєстр.
№ 1384), поданий народним депутатом Яценком А.В.

Палатний А.Л. надав слово Ярошенку В.С., заступнику Міністра соціальної політики України. Ярошенко В.С. зазначив, що Мінсоцполітики підтримує законопроект, за умов врахування до нього зауважень та пропозицій. Ярошенко В.С. звернув увагу на те, що Мінсоцполітики не підтримує, встановлення додаткового нормативу робочих місць для працевлаштування молоді на перше робоче місце та не підтримує  гарантування працівникові оплати праці за виконану роботу, але не нижче, ніж середній заробіток за попередньою роботою. Ярошенко В.С. узагальнив, що законопроектом пропонується три різні механізми працевлаштування молоді, які мають діяти одночасно, що не узгоджуються між собою.

Палатний А.Л. надав слово Митрофанському С.В., заступнику Міністра молоді та спорту України. Митрофанський С.В. зазначив, що Мінмолодьспорт, в цілому, підтримує прийняття вищезазначеного законопроекту. Однак, Митрофанський С.В. зауважив, що в питанні пільг та преференцій молоді у працевлаштуванні молоді потрібно першочергову увагу звернути на категорію молоді, «яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби (протягом шести місяців після закінчення або припинення навчання чи служби) і яка вперше приймається на роботу», як на найменш конкурентоздатну частину працездатного населення.

В обговоренні взяли участь: Ремень О.М., керівник секретаріату Уповноваженого Президента України з прав дитини. Ремень О.М. підтримала точку зору, що питання які викладені в законопроекті, повинні бути врегульовані, однак існує багато зауважень до законопроекту.

Палатний А.Л. надав слово Споришу І.Д., голові підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства. Спориш І.Д. зазначив, що законопроект, на думку підкомітету, потребує суттєвого доопрацювання.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи  на доопрацювання.

2. Рішення Комітету направити до Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

6.

 

 

Слухали:  Комітету Палатного А.Л., який запропонував рекомендувати Керівникові Апарату Верховної Ради України призначити ІВАНІВ Юлію Володимирівну, яка працює на посаді помічника-консультанта народного депутата України та перебуває в кадровому резерві, на посаду консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму тимчасово на час відпустки по догляду за дитиною ОЛІЙНИК Алли Володимирівни. 

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Рекомендувати Керівникові Апарату Верховної Ради України призначити ІВАНІВ Юлію Володимирівну, яка працює на посаді помічника-консультанта народного депутата України та перебуває в кадровому резерві на посаду консультанта секретаріату Комітету, на посаду консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму тимчасово на час відпустки по догляду за дитиною ОЛІЙНИК Алли Володимирівни . 

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

7.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про забезпечення належної підготовки членів Національної збірної України з плавання до спортивних змагань.

 Палатний А.Л. надав слово Силантьєву Д.О., автору ініціативи, заступнику голови Комітету, голові підкомітету з питань фізичної культури та спорту. Силантьєв Д.О. зазначив, що до Комітету надходять численні скарги на порушення чинного законодавства України з боку деяких тренерів збірної команди України з плавання.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Рекомендувати Міністерству молоді та спорту України:

- розірвати контракт з державним тренером штатної національної збірної команди України з плавання Власковим Андрієм Анатолійовичем;

- відсторонити від виконання обов’язків головного тренера штатної національної збірної команди України з плавання Сердінова Андрія Вікторовича;

- оголосити конкурс на заміщення вакантних посад: державного тренера штатної національної збірної команди України з плавання та головного тренера штатної національної збірної команди України з плавання.

2. Направити Рішення Комітету до Міністерства молоді та спорту України.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

 

 

7.

 

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про затвердження складу робочої групи з підготовки до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми (реєстр. № 2254), автори: Геращенко І.В., Гопко Г.М, Гриневич Л.М. та інші.

 

 

Ухвалили:

 

 

1. Затвердити склад робочої групи з підготовки до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми (реєстр. № 2254).

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                            А. ПАЛАТНИЙ

 

Секретар Комітету                                                                        А. РОМАНОВА

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

06 грудня 2023 10:13
23 листопада 2023 12:12
14 листопада 2023 11:30
20 жовтня 2023 11:14
10 жовтня 2023 10:37
22 вересня 2023 09:36
05 вересня 2023 11:44
09 серпня 2023 13:01
25 липня 2023 11:00
04 липня 2023 14:09