На церемонії «Спортивне сузір'я -2016», що пройшла у Залі чемпіонів НСК «Олімпійський», підбили підсумки спортивного року.

 

Традиційне свято вшанування, організоване Міністерством молоді та спорту спільно з Всеукраїнським центром «Спорт для всіх», відзначає як плеяду видатних особистостей спортивного Олімпу, так і спортивні надії країни.

 

Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Величкович передав вітання кращим спортсменам та тренерам року від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та вручив нагороду в номінації «Рекордсменка року» Соловйовій Ларисі – чемпіонці та триразовій рекордсменці 2016 року з пауерліфтингу.

 

З побажаннями подальших перемог звернувся до спортсменів Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов подякував спортсменам за їхню силу духу та волю, проявлену під час змагань.

На церемонії нагородження спортсменів та тренерів були також присутні президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич та президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк.

 

Лауреатами «Спортивного сузір'я» 2016 року стали:

 

У номінації «Один за всіх і всі за одного» - срібні призери Ігор ХХХІ Олімпіади збірна команда з фехтування на шаблях у складі Олени Вороніної, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Ольги Харлан.

Відзнаку отримали й команди з ігрових видів спорту – серед жінок команда з баскетболу «3 на 3», які стали срібними призерками чемпіонату світу 2016 року - Євгенія Овська, Ганна Зарицька Віта Горобець та Дар’я Завидна.

Серед чоловіків нагороду «Команда року» (з ігрових видів спорту) отримала команда збірної з пляжного футболу - чемпіони Європи-2016.

У номінації «За волю до перемоги» перемогу здобув срібний призер ХХХІ Олімпіади Павло Тимощеко.

Нагороду «Чемпіон року» розділили між собою переможці Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Олег Верняєв та Юрій Чебан.

«Рекордсменкою року» стала Лариса Соловйова, яка встановила три світових рекорди на OPEN POWERLIFTING CHAMPIONSHIPS 2016, що проходив у США наприкінці листопада.

У номінації «Тріумф року» переміг Віталій Пацура, який вперше підкорив дорослу континентальну першість з більярду та здобув чемпіонський титул.

«Відкриттям року» стала чемпіонка в гонці переслідування з біатлону на ІІ зимових юнацьких Олімпійських іграх в Ліллехаммері Христина Дмитренко.

Перемогу у номінації «Перемагаючи себе» здобув Євген Богодайко, який на ХV літніх Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро виборов дев’ять високих нагород, серед яких – чотири золоті, три срібні медалі та дві бронзові медалі. Його результат – другий в турнірній таблиці Паралімпіади в Ріо.

 

«Тренером сильних духом» став головний тренер збірної команди України з настільного тенісу Олександр Каспаров.

«Кришталеву перемогу» між собою поділили олімпієць, бронзовий призер чемпіонату світу з біатлону 2016 року, володар малого кришталевого глобусу Кубка світу з біатлону Сергій Семенов та переможець загального заліку Кубку світу з фрістайлу (лижна акробатика), володар Кришталевого глобуса Олександр Абраменко.

Лауреатом «Прорив року» стала чоловіча команда з волейболу – срібний призер чемпіонат Європи серед молоді.

Перемогу у номінації за дружбу та співпрацю «Найкращий рух інтегрований в спорт для всіх» здобула Федерація функціонального багатоборства України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52