Голова Комітету Артур Палатний провів зустріч із депутатом грузинського парламенту, членом Комітету з питань Європейської інтеграції та Комітету з питань молоді та спорту – Георгієм Мусідзе, Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні – Міхеїлом Уклебою, старшим радником посла Грузії в Україні – Олександром Кіпіані та народним депутатом України Георгієм Мепарішвілі.

Розпочинаючи діалог, Артур Палатний подякував грузинським колегам за ініціювання зустрічі.

Артур Палатний наголосив на тому, що спорт вищих досягнень – це візитна картка будь-якої держави в світовому співтоваристві і що дитячо-юнацький спорт є фундаментом спорту вищих досягнень.

Голова Комітету А. Палатний зазначив, що в Україні є проблеми у системі функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл. «На жаль, дуже швидко збувся прогноз Комітету, що непродумана реформа системи фінансування дитячого спорту негативно вплине на спорт вищих досягнень, і як результат – на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро українські спортсмени завоювали лише 11 олімпійських медалей, у тому числі 2 «золота», - сказав А. Палатний.

«Члени нашого Комітету намагалися передбачити субвенцію з Державного бюджету місцевим бюджетам для підтримки дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Однак, у зв’язку з відсутністю підтримки Міністерства молоді та спорту України, Кабінету Міністрів України така пропозиція не була підтримана. І якщо при наявності субвенції за останні роки ми втратили майже 30 тисяч учнів спортивних шкіл, то підсумкові цифри цього року можуть взагалі бути жахливими», - підкреслив Голова Комітету.

Колеги з Грузії висловили зацікавленість стосовно Закону України «Про фізичну культуру і спорт» та проекту Закону «Про молодь», оскільки Грузія також стоїть перед викликом реформування зазначених сфер.

Депутат грузинського парламенту, член Комітету з питань Європейської інтеграції та Комітету з питань молоді та спорту – Георгій Мусідзе зазначив, що Україна і Грузія мають багато спільного, зокрема в частині проблем у сфері молоді та спорту. Висловив впевненість, що подальша співпраця профільних Комітетів України і Грузії буде тільки зміцнюватись, що надасть можливість перейняти найкраще в реалізації державної політики у сфері молоді та спорту та запросив членів Комітету сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму до Грузії для проведення засідання круглого столу і обговорення проблем та шляхів їх вирішення у сфері спорту.

Учасники зустрічі також обговорили питання двостороннього співробітництва у напрямку подальшої Європейської інтеграції, зокрема проведення реформ у рамках виконання Угоди про Асоціацію з ЄС, лібералізації візового режиму, розвитку торгово-економічних відносин між Україною та Грузією.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52