Законопроект спрямований на удосконалення Закону “Про оренду державного та комунального майна”. Зокрема, пропонується  узгодити  його  положення з положеннями інших законів,  в частині передачі в оренду державного та комунального майна; доповнення переліку суб’єктів, які мають право на оренду державного та комунального майна без проведення аукціону, суб’єктами, які повинні мати таке право відповідно до норм інших законів тощо.

Члени Комітету на засіданні Комітету розглянули положення законопроекту, що стосуються змін до статі 15 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, якими пропонується об’єднати в одному абзаці вимоги до молодіжних та дитячих громадських об’єднань і молодіжних центрів державної та комунальної форм власності для отримання в оренду державного та комунального майна, що не міститься в Переліку першого типу, без проведення аукціону, а саме  передбачити, що вони мають протягом останніх двох років, що передують року звернення, виконувати програми у сфері молодіжної політики, затверджені уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування (уповноваженими органами) відповідно до положень таких програм або інших документів, що визначають обов’язки об’єднання по виконанню положень відповідної програми, виключно для вирішення питань соціального становлення та розвитку молоді.

Під час обговорення члени Комітету не підтримали запропоновані зміни до статі 15 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, оскільки, на їх думку, помилково розповсюджувати на молодіжні центри державної та комунальної форми власності вимоги до молодіжних та дитячих громадських об’єднань щодо необхідності протягом двох років виконання програм у сфері молодіжної політики. Зазначені молодіжні центри не зможуть розпочати свою роботу без отримання в оренду приміщення, тому відповідні зміни до законодавства унеможливлять створення молодіжних центрів.

Водночас, Верховною Радою України вже прийнято за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна, (реєстр. № 4572), що разом з іншими питаннями врегульовує питання вдосконалення Закону України «Про оренду державного та комунального майна», який пропонується врегулювати у обговорюваному законопроекті. Крім того, законопроект, ухвалений за основу, (реєстр. № 4572), не зачіпає питання надання молодіжним центрам права на оренду державного та комунального майна без проведення аукціону. У зв’язку із зазначеним, члени Комітету запропонували повернути обговорюваний законопроект, (реєстр. № 6102), на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52
24 квітня 2024 15:30
24 квітня 2024 14:45
23 квітня 2024 18:00