Скаути Національної скаутської організації України (НОСУ) як ніколи доводять, що НОСУ - велика Скаутська родина. Скаути готові підтримувати один одного та допомагати у скрутні хвилини. Кожен на своєму місці і робить свій особливий внесок!

Дорослі Скаут-лідери з різних міст збирають ліки й аптечки першої допомоги тим, хто цього потребує, а також займаються закупівлею та транспортуванням їжі мешканцям міст України. Окрім того, була створена команда волонтерів НОСУ, яка організовує та координує доставку гуманітарної допомоги.

Наразі НОСУ співпрацює з Національними Скаутськими Організаціями інших країн, домовляючись про надання гуманітарної підтримки громадянам України. НОСУ впевнене, що кооперація з державною ініціативою «СпівДія» полегшить цей процес та принесе свої плоди вже незабаром.

Свій вклад в перемогу над рашистами вносять юні члени Всеукраїнської громадської організації «Школа безпеки». Зокрема, голова Чечелівського осередку ВГДР «Школа безпеки» Петрівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області Інна Філіпенко зазначила: «Плетіння маскувальних сіток – один з маленьких елементів, що створює безпечні умови для військовослужбовців Збройних Сил України. Ми цього не вчили, а життя додало нам такі практичні заняття».

Також плетуть сітки і вихованці Мукачівського міського відділення ВГДР «Школа безпеки».

Активісти Вінницького підрозділу ВГДР «Школа безпеки» беруть активну участь у волонтерському русі. «Передали більшу частину туристичного спорядження та перейшли до виготовлення спінених килимків власноруч. Усе виготовлене спорядження поїхало до Харкова», – говорить Роман Іванов заступник голови Вінницького обласного відділення Руху.

Олександр Попенко – вихованець Руху «Школа безпеки», волонтер з м. Вінниці передав свій дрон бійцям ЗСУ. «Цей дрон має доволі велику історію, він декілька разів падав, витримав Чорнобильські пожежі, пройшов зі мною в рюкзаку декілька Карпатських хребтів. Я два тижні тримав його у підвалі в Бучі з надією віддати. Два дні тому я зміг його звідти винести. Сподіваюсь він зможе бути корисним і можливо врятує комусь життя», - розповів О. Попенко.

Активісти Ківерцівського осередку Волинської області проводять тренінги щодо надання домедичної допомоги для населення Луцького району (Анастасія Демянчук – член КР Руху).

Навіть, знаходячись у лікарні, Анатолій Остроконь – лідер Руху «Школа безпеки» в Запорізькій області, вмілими діями зупинив кровотечу у хворої жінки. А ще Анатолій з тих коштів, які йому були зібрано як допомога на лікування, витратив на придбання продуктів для 15 діабетиків  та діалізних пацієнтів, які приїхали з окупованих районів Запорізької області, які втратили зв'язок з рідними.

Чимало вихованців та волонтерів Руху «Школа безпеки» захищають Україну у складі Збройних Сил України, підрозділах територіальної оборони, ведуть різноманітну волонтерську діяльність.

Така діяльність всеукраїнських молодіжних та дитячих організацій сприяє підняттю бойового духу українських воїнів та допомагає прискорити перемогу України над ворогом.

 

 

Голова підкомітету

 

з питань державної молодіжної політики

Комітету Верховної Ради України

з питань молоді і спорту                                                         Ірина Борзова

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40