Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту  звертається до Президента Сполучених Штатів Америки та Голови Китайської Народної Республіки з проханням вплинути на Російську Федерацію щодо негайного пропуску гуманітарних вантажів та створення гуманітарних коридорів з окупованих та заблокованих міст України.

 

 

Протягом 25 днів війни варварські дії рашистських військ в окупованих ними Українських містах та селах призводять до гуманітарної катастрофи.  Одним з епіцентрів бойових дій в Україні є місто Маріуполь Донецької області.

Протягом двох тижнів мешканці міста Маріуполя Донецької області обороняють своє місто, залишившись без світла, без ліків, без води та їжі. В місті справжня гуманітарна катастрофа. Люди вмирають від голоду. Маріупольці, які втекли від постійних бомбардувань російських окупантів до Мангуша та Мелекіно, також помирають від голоду. Окупанти не допускають гуманітарних вантажів з їжею, ліками, предметами першої необхідності. Частина Маріупольців залишається під завалами, зокрема багато мам з дітьми, які не мають не тільки дитячого харчування, а навіть простої їжі.

Потерпає від гуманітарної катастрофи місто Чернігів - немає ні електроенергії, ні тепла, ні води. Російська Федерація не погоджується на відкриття гуманітарного коридора для евакуації цивільного населення і люди вимушені евакуйовуватися під обстрілами.

До Херсонщини окупанти не пропустили 14 фур з гуманітарною допомогою. У гуманітарному вантажі було найнеобхідніше для жителів Херсонщини: засоби гігієни для дітей та дорослих, консервація, м’ясо, напівфабрикати, дитяче харчування. Не потрапили до області медикаменти, зокрема й інсулін, якого зараз гостро потребує чимало жителів.

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв в об'єднаному ефірі українських телеканалів наголосив на тому, що місту потрібна гуманітарна допомога, потрібні медикаменти, особливо для людей похилого віку, потрібні памперси для лежачих осіб з інвалідністю, молоко, дитяче харчування. Цього у місті зараз немає. Крім того, в місті закінчується пальне. «Менше з тим, місто живе, виконавчий орган перебуває на місцях і виконує свої обов'язки. Ми працюємо 24/7. Я прошу лише про одне: нам потрібен гуманітарний конвой, нам потрібні зелені коридори», - зазначив Ігор Колихаєв.

Не може потрапити гуманітарний вантаж і до населених пунктів, де ведуться бойові дії на Харківщині, Луганщині, Донеччині та Київщині.

Хочемо зазначити, що найбільш критичною є ситуація із забезпеченням хворих інсуліном, препаратами для лікування щитовидної залози, іншими необхідними ліками.

Своїми діями Російська Федерація перешкоджає доставці гуманітарних вантажів, що є катуванням і прямим порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і Європейської конвенції з прав людини, Конвенції ООН про права дитини.

Просимо Сполучені Штати Америки та Китайську Народну Республіку вплинути на Російську Федерацію з метою пропуску гуманітарних вантажів та створення гуманітарних коридорів з окупованих та заблокованих міст України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40