Йде 32-й день варварської російської агресії проти української держави, 32-й день безперервного геноциду українського народу. Важко уявити, що у двадцять першому столітті можуть відбуватися варварські бомбардування мирних міст, знищення лікарень та шкіл, вбивства цивільних громадян, у тому числі вагітних жінок і дітей. Станом на 10 годину 27 березня 2022 року лише за офіційними даними внаслідок російської агресії загинуло 139 дітей. Мільйони дітей вимушені покинути рідні домівки та шукати порятунку у безпечних регіонах України та закордоном, у тому числі розлучатися з батьками.

Багато міст та сіл майже повністю знищено російськими бомбардуваннями та обстрілами, у тому числі півмільйонний Маріуполь, міста Буча, Ірпінь, Гостомель, Ізюм, великих руйнувань також зазнали півторамільйонний Харків, півмільйонний Миколаїв, трьохсоттисячні Суми  та Чернігів.

Щоденні бомбардування та обстріли ворогом призвели до пошкоджень 733 закладів освіти, 74 з них зруйновано повністю.

На сьогоднішній день справжній геноцид відбувається у Маріуполі. Завдано авіаудар по дитячій лікарні та пологовому будинку в Маріуполі. Рашисти знищують мирне населення, не даючи евакуаційних коридорів, не дозволяючи постачання гуманітарної допомоги. Маріупольці в оточеному окупантами місті помирають з голоду. Всі спроби розпочати масштабну гуманітарну операцію із порятунку мешканців Маріуполя блокуються росіянами. Водночас, Російська Федерація силоміць, через фільтраційні табори  вивозить маріупольців на свою територію, примушуючи їх покидати рідну Батьківщину.

Терористичний акт проти людяності було проведено окупантами, коли російський  літак скинув ракету, що влучила в будівлю Маріупольського драматичного театру. На жаль, вже підтверджена інформація, що вибух рашистської ракети у Драматичному театрі Маріуполя забрав щонайменше 300 життів мирних громадян. Зі слів очевидців стало відомо, що в результаті потрапляння ракети у будівлю, люди, які перебували на поверхах театру, загинули. Це близько 300 цивільних осіб, разом із вагітними жінками та дітьми.

Водночас, головним джерелом фінансування війни проти українського народу є прибутки від продажу державою-терористом -Російською Федерацією нафти та газу. На жаль, уряди Федеративної Республіки Німеччини та Угорщини відмовляються приймати рішення про припинення використання російського палива, навіть у короткостроковій перспективі, тим самим свідомо або несвідомо фінансують війну в Україні.

Важко зрозуміти відмову Уряду Угорщини постачати Україні зброю та навіть транспортувати таку зброю через її територію. Такі дії складно сприйняти, бо це, не інакше, як умиротворення агресора. Відомо кожному свідомому європейцю, що такі вчинки 80 років тому призвели до початку другої світової війни.

Принципи гуманізму, загальнолюдські цінності, а також необхідність недопущення третьої світової війни, що може розпочатися з України, вимагають від Урядів Федеративної Республіки Німеччини та Угорщини посилення економічних санкцій до держави-агресора - Російської Федерації, найшвидшої відмови від використання російської нафти та газу, інших російських товарів, сприяння посиленню військового потенціалу Збройних Сил України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40
29 квітня 2024 15:23
29 квітня 2024 10:26
26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49