Тридцять дев’ятий день війни шокував не лише українців, але й громадян усього світу. Після звільнення Київської області були висвітлені факти геноциду російських військ проти мирних громадян України. Після відступу окупанти залишили заміновані дитячі майданчики, входи до будівель та сотні трупів мирних жителів.

В містах Бучі, Ірпені та Гостомелі російські війська скоїли справжній геноцид українського народу.  Весь світ шокований злочинами на територіях цих звільнених міст. Численні випадки вбивств, ґвалтування та страти цивільних задокументували правозахисники.  

У Бучі рашистські війська проявили себе як убивці, мародери та кати.  Наші військові у Бучі  виявили у братській могилі тіла 280 людей. Сотні  загиблих лежать прямо на вулицях із зв’язаними руками. Воєнні злочини у Бучі західні ЗМІ уже  назвали Бучанською різаниною.

За 20 кілометрів від Києва біля траси під ковдрою знайшли 5 мертвих голих згвалтованих молодих жінок, яких російські військові звалили у купу на автомобільних покришках та намагалися спалити просто на узбіччі дороги.

А скільки розстріляних спалених машин разом з батьками та дітьми на трасі Київ-Житомир, які намагалися виїхати з районів, охоплених бойовими діями?

А скільки зґвалтованих розтерзаних молодих жінок загинуло від рук рашистських катів? А що пережили 15-16 –річні дівчатка  Бородянки, які зазнали страшного насилля кадирівцями?

Після звільнення Київської області від окупантів знайшли тіла старости села Мотижин Ольги Сухенко та її чоловіка, яких росіяни викрали 23 березня. Шість розстріляних мирних жителів Мотижина - двох жінок та чотирьох чоловіків окупанти кинули у яму біля дороги. Люди вбиті пострілом у потилицю, у деяких руки зв’язані за спиною.

Це лише малесенька частина тих нелюдських звірств, що вчинили рашистські воєнні злочинці проти цивільного населення.

Російська Федерація продовжує в усіх захоплених територіях насильницькі злочини проти дітей, вбиває їх та калічить, використовує у якості заручників.

Станом на 3 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України загинуло 158 дітей та постраждало 258 дітей.

Позавчора внаслідок російських обстрілів на Донеччині загинуло 7 осіб, 6 осіб дістали поранення, серед них – троє дітей.

Рашисти здійснили обстріл цивільних автомобілів на автодорозі в Чернігівській області внаслідок чого загинуло 13 осіб, двоє з яких – діти.

Внаслідок обстрілу м. Рубіжне на Луганщині сталося займання гаражу, в підвалі якого перебували чотири особи, двоє з яких діти.

Після обстрілу селища в Баштанському районі Миколаївської області отримала тяжкі поранення 14-річна дівчинка.

Під час вибуху невідомого пристрою на понтонному мосту на Чернігівщині в автомобілі загинуло двоє людей, двоє отримали поранення, з яких один підліток.

І взагалі шокуючою є інформація щодо використання дітей як заручників для захисту російської військової техніки.

За повідомленням мешканців села Новий Биків (Чернігівщина), окупанти взяли в заручники та посадили у вантажівки місцевих дітей. Таким чином, вони "страхують" колони з технікою.

Російські загарбники використовують дітей як заручників – в якості гарантії, що місцеве населення не видаватиме координати переміщення ворога українським захисникам. Випадки використання дітей у якості прикриття фіксуються в Сумській, Київській, Чернігівській, Запорізькій областях.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту наполягає на невідкладному запровадженні повного економічного ембарго проти Російської Федерації, відмови від отримання російської нафти, газу та іншої сировини. Всі попередні пакети санкцій проти агресора не увінчалися успіхом, не вплинули на російську економіку. Не можна підтримувати Україну на словах і одночасно фінансувати вбивства українських мирних громадян, вбивства українських дітей, терор в мирних українських містах та селах.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52