40 днів повномасштабної війни з росією Українська армія дає гідну відсіч російським окупантам на всіх фронтах. Ворог був змушений звільнити Київську, Житомирську та Сумську області, розблокувати Чернігів. Героїчно тримаються Маріуполь, Харків, Херсон, Миколаїв.

Вороги відступають із наших територій, залишаючи після себе сотні вбитих, закатованих, зґвалтованих і спалених українців Проте, не маючи успіхів в боях з українськими воїнами, російські агресори знищують соціальну інфраструктуру, нафтобази та продовольчі склади, вбивають мирне населення, вбивають українських дітей, ґвалтують жінок.

Маріуполь в облозі понад місяць. За повідомленням Маріупольської міської ради за місяць війни у місті загинуло щонайменше 5 тис. людей.

Сьогодні поступають нові страшні факти масових вбивств мирних громадян у звільнених містах Київської області. Весь світ шокований фотографіями та відео з Бучі. Не віриться, що це відбувається в Європі, дивлячись на фотографії замучених закатованих людей із зв’язаними руками в підвалі дитячого табору. В кого прострелені ноги, у кого 5 куль в серці. Це воєнні злочини.

За даними Генерального прокурора України Ірини Венедіктової щодо  людських жертв - найгірша ситуація в Бородянці. І нормальній людині майже неможливо усвідомити звірства, які відбувалися у Київській області. Те, що зробила росія в Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці, коїть в Маріуполі , Тростянці – це справжній геноцид українського народу. А ще в селі Мотижин на Київщині рашисти вбили старосту Ольгу Сухенко та її родину. Селян катували, вбивали і просто засипали піском. Ще одна велика братська могила на Київщині.  Фашизм 21-го століття.

І, як це не сумно,  кількість загиблих дітей, яку кожен день повідомляють державні органи, суттєво зросте після офіційного розслідування масових вбивств у Київській області.

Станом на 04 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України, з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 161 дитина та постраждало 264 дитини. І це лише офіційні дані. Реальні цифри - суттєво вищі.

Факти і докази масових катувань та вбивств має терміново розглядати Міжнародний кримінальний суд. Це має бути справа про геноцид проти Українського народу.

Комітет з питань молоді спорту  вимагає жорстких санкцій проти росії – ембарго на енергоресурси.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту зазначає, що лише завдяки перевазі у повітрі російські війська в Україні знищують критичну інфраструктуру, житлові  квартали, бомбардують мирні міста та села, вбивають цивільних  громадян. Хоча це не допомогло їм у Житомирській, Київській, Сумській та Чернігівській областях, бо героїзм наших воїнів, їх сміливість та мужність змусили ворога залишити ці території.  У разі закриття українського неба для окупантів рашистські війська не мали б жодного шансу і були б вимушені швидко покинути територію України. Тому, КОМІТЕТ З ПИТАНЬ МОЛОДІ І СПОРТУ НАПОЛЯГАЄ НА НЕВІДКЛАДНОМУ УХВАЛЕННІ ЧЛЕНАМИ ПІВНІЧНО-АТЛАНТИЧНОГО БЛОКУ РІШЕННЯ ПРО ЗАКРИТТЯ УКРАЇНСЬКОГО НЕБА, що відразу припинить російську агресію та унеможливлюватиме нові вбивства дітей та повторення бучанської трагедії в інших містах та селищах України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52