47-й день російської агресії приніс нові страшні повідомлення про знущання російських окупантів над мирними громадянами України.

Поки Європейський Союз ходить довкола питання введення ембарго проти нафти й газу з росії та схиляється до думки, що  «рано чи пізно» доведеться їх вводити українці платять занадто високу ціну за європейську та глобальну безпеку.

У селищі Макарів на Київщині 80-тирічному чоловіку відрізали руки на очах у доньки. Від отриманих ран він помер.

В Ірпені двадцятирічну вагітну жінку зґвалтували два рашисти. Вона втратила дитину.

Під час окупації сіл Ягідне та Лукашівка на Чернігівщині російські загарбники облаштували свій штаб у Вознесенській церкві. У ній знайшли тіла людей, ймовірно, місцевих мешканців, які були розстріляні російськими військовими.

Між селами Милим та Мрія Києво-Святошинського району Київської області було розстріляно близько 10 автомобілів з людьми.

У населеному пункті Бузова біля Бучі знайдено ще одну братську могилу мирних жителів - з десятками закатованих та вбитих.

В Ізюмському районі Харківської області знайшли закатовані та спалені тіла трьох осіб, одне з яких належить дитині.

Рашисти не припиняють геноцид українсього народу, вбивства його майбутнього – українських дітей. Кожного дня збільшується кількість вбитих та покалічених дітей.

Уповноважена з прав людини Верховної Ради України Л. Денісова зазначила, що терор військових РФ відносно  мирних українців є військовим злочином, який прямо порушує норми Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Станом на 11 квітня 2022  року за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 183 дитини та постраждало 342 дитини. Ці дані не остаточні, оскільки не враховують загиблих в Маріуполі та в інших місцях, де йдуть активні бойові дії.

Під Гостомелем в Київській області виявлено розстріляний автомобіль, в якому загинула родина з дитиною, якій було трохи більше року.

Львівськими медиками врятовано двох хлопчиків з Маріуполя, які потрапили під обстріли окупантів. 2-річний Артем та 13-річний Іван були поранені по дорозі з міста.

Внаслідок обстрілу  цивільного  автомобіля  на автодорозі  поблизу с. Кар’єрне Бериславського району в Херсонській області отримали поранення троє дітей.

Через артилерійські обстріли житлового масиву міста Вугледар Донецької області отримала поранення 9-річна дитина.

В одному із селищ в Дніпропетровській області 3-річна дитина отримала мінно-вибухові травми внаслідок обстрілів нелюдами з РФ.

Під час фіксації воєнних злочинів, скоєних в населених пунктах Чернігівської області, які були звільнені від окупантів, встановлено, що 4 березня в селі в Ніжинському районі Чернігівської області 14-річний підліток з братом йшли до магазину та побачили як окупанти його грабують. Хлопці почали тікати і були розстріляні в спину рашистами з автоматичної зброї. 14-річний хлопець загинув на місці, а його брат був поранений.

У середу, 13 квітня в Броварах хоронитимуть 13-річного Єлісея Рябоконя. Його тіло привезуть із с. Перемога Баришівської громади. Саме там захоронили дитину після того, як рашисти розстріляли автівку, в якій їхав Єлісей під час спроби евакуюватися з окупованого села. Разом із ним загинув 18-річний водій.

На сьогодні внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено 938 закладів освіти, а 87 з них зруйновано повністю.

Російська військова машина продовжує свій страшний смертоносний похід проти українського народу, проти мирних громадян, проти дітей. Українські воїни дають відсіч окупантам на всіх напрямах бойових дій, звільнили Житомирську, Київську, Сумську, Чернігівську області,  а тому рашисти не в змозі здолати українські військові частини, мстять за це українським жінкам, українським дітям. Сумно, що агресія проти України фінансується за рахунок доходів від продажу нафти та газу європейським країнам.

 

Комітет Верховної Ради України  з питань молоді і спорту вважає, що припинення варварської війни Російської Федерації проти українського народу безпосередньо залежить від держав, які споживають російські товари, насамперед, нафту та газ. Всім керівникам держав – членів Євросоюзу необхідно зрозуміти, що російські нафта і газ є кривавими, і в кожному кубометрі газу чи нафти є крапля крові вбитих українських дітей.

Комітет з питань молоді і спорту закликає всіх членів Європейського Союзу невідкладно ухвалити рішення про відмову від споживання російської нафти та російського газу. Це рішення може врятувати тисячі життів мирних громадян України.

 

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ!

НІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40