Триває 48-й день російської агресії проти Українського народу. Російські окупанти розпочали війну за прикладом нацистів о п’ятій годині ранку. Проте, незважаючи на віроломний,

підступний напад, рашистський бліцкриг був зірваний, на всіх напрямах агресор отримав належну відсіч і був вимушений звільнити чотири українських області. Єдині «перемоги», які мають російські війська, це «перемоги» над мирними громадянами, «перемоги» над беззахисними дітьми. І дійсно, дітей набагато простіше «перемогти», ніж українських воїнів.  

На 12 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 186 дітей та постраждало 344 дитини.

Внаслідок чергової атаки на Вугледар на Донеччині поранено дорослого і 9-річну дитину. Дівчинку з вогнепальним осколковим пораненням ока направлено до Дніпропетровської обласної дитячої лікарні.

На Харківщині місто Балаклея потрапило під ворожий обстріл - загинула одна дитина.

Cтало відомо, що маленька маріупольчанка отримала осколкові поранення в той час, коли з матір’ю евакуювалася з міста Маріуполь на Донеччині. Дитина наступила на ворожу розтяжку.

Через артилерійський обстріл російськими військовими села Станіслав Білозерського району Херсонської області 14-річна дівчинка отримала вогнепальне поранення шиї із пошкодженням спинного мозку.

На Київщині продовжують знаходити тіла вбитих рашистами дітей: у Ворзелі виявили тіло 15-річного хлопця з простріленою головою; у селі Розвагів Вишгородського району Київської області від отриманих поранень загинули двоє хлопчиків 12 та 14 років; у Бородянці внаслідок обстрілів загинула сім'я з 5-річною дитиною. Їхні тіла були знайдені лише зараз.

Такий жахливий мартиролог жертв російської агресії. Страшно читати вік вбитих дітей  - 15 років, 14 років, 12 років. Їм ще жити і жити, у них все життя було попереду, а їх життя забрала безжалісна російська військова машина.

Щодня виявляють все більше вбитих  та закатованих людей, які загинули під час окупації міста Буча рашистами. На сьогоднішній день в місті виявили 403 тіла вбитих людей і продовжують знаходити страшні знахідки. За словами мера міста Бучі Анатолія Федорука приступили до ексгумації тіл з другої братської могили, де поховані 56 людей. Водночас, багато людей зникло безвісти, людей викрадали в лісосмуги, ліси та місця дислокації окупантів.

Продовжується блокада Маріуполя, мужньо тримаються наші захисники, проте протягом місяця від зневоднення та голоду помирають мирні мешканці Маріуполя, гинуть від жорстоких обстрілів окупантів. Більше десяти тисяч мирних громадян стали жертвами безкінечного бомбардування та обстрілів. Проте, скільки насправді жертв  від повної блокади міста на цей час ніхто не знає. Це справжній геноцид українців.

Всі провідні військові експерти світу визнають, що українська армія набагато сильніше російської армії. Наші герої воюють на своїй території, захищають свою Батьківщину, мають високий бойовий дух та прекрасну бойовий вишкіл, завдяки ротації військових частин на Донбасі у 2014-2021 роках. Єдине, що забезпечує військову рівновагу, це перевага рашистів у повітрі та наявність більш сучасної важкої зброї.

Комітет  Верховної Ради України  з питань молоді і спорту вважає, що для припинення російської агресії, недопущення подальших вбивств мирного населення, українських дітей необхідно забезпечити невідкладне постачання Україні сучасних засобів  - систем протиповітряної оборони та наступальної зброї.

Комітет  з питань молоді і спорту звертається до Сполучених Штатів Америки, Великобританії, інших членів Північно-Атлантичного блоку невідкладно ухвалити рішення про постачання Україні сучасної    наступальної зброї для надання відсічі російським окупантам.

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ.

НІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ.

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40