У відповідному Зверненні зазначається, що уже другий місяць Україна, весь Український народ, протистоїть повномасштабній збройній агресії Російської Федерації, що супроводжується безпрецедентними за жорстокістю воєнними злочинами, злочинами проти людяності, злочинами геноциду.

Війська Російської Федерації блокують, руйнують і знищують українські міста, села, селища, вбивають та калічать мирних громадян, навіть дітей. За даними Єдиного реєстру досудових розслідувань та інших джерел, з початку російського вторгнення в Україні загинули сотні та постраждали тисячі дітей. І це лише офіційні дані.

У Зверненні наголошується на тому, що останніми тижнями світ оціпенів від жахливих фактів масових вбивств цивільного населення, сексуальних злочинів, у тому числі зґвалтувань малолітніх дітей, підлітків та жінок, вчинених російськими військовими у Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці та інших окупованих містах, селах, селищах Київської області.

Крім того, внаслідок цілеспрямованого ракетного удару окупантів по залізничному вокзалу міста Краматорська Донецької області 8 квітня 2022 року загинуло більше 50 осіб, у тому числі 5 дітей, понад 100 осіб, у тому числі 16 дітей, поранено. Під час обстрілу на залізничному вокзалі перебували тисячі людей, які чекали на евакуацію до безпечніших регіонів України.

Такі варварські дії, спрямовані на геноцид Українського народу, не повинні залишитися безкарними.

Саме тому, народні депутати України – члени Комітету з питань молоді і спорту виступили ініціаторами Звернення Верховної Ради України до міжнародних спортивних організацій з пропозиціями, зокрема щодо:

·                 зупинення визнання Міжнародним олімпійським комітетом національних олімпійських комітетів Російської Федерації і Республіки Білорусь;

·                 виключення громадян Російської Федерації і Республіки Білорусь з Міжнародного олімпійського комітету;

·                 зупинення членства спортивних федерацій Російської Федерації і Республіки Білорусь у відповідних міжнародних спортивних федераціях;

·                 виключення громадян Російської Федерації і Республіки Білорусь з керівних органів міжнародних спортивних федерацій, заборону їх участі у міжнародних спортивних змаганнях, у тому числі як суддів або тренерів;

·                 дискваліфікацію спортсменів, які підтримали збройну агресію Російської Федерації проти України, пожиттєво.

Сподіваємось, що Міжнародний олімпійський комітет та міжнародні спортивні федерації продемонструють солідарність з Українським народом та підтримають Україну у захисті свого державного суверенітету і територіальної цілісності.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

06 травня 2024 15:05
06 травня 2024 13:03
06 травня 2024 12:10
06 травня 2024 11:05
03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00