Другий місяць героїчне місто Маріуполь знаходиться під атакою російських військ. За даними Організації Об’єднаних Націй, понад 100 000 мирних жителів міста страждають від нестачі води та їжі. За цей час  рашисти не допустили туди жодного гуманітарного конвою з продовольством та ліками від України або міжнародних організацій.

При цьому, гуманітарна допомога, яку рекламують фашисти, включає лише хлібину та пляшку води на добу, і навіть цієї «допомоги» катастрофічно не вистачає.

З кожним днем погіршується ситуація з медичною допомогою - шириться антисанітарія, а перебування у сирих холодних підвалах викликає інфекційні та застудні хвороби. При цьому отримати допомогу лікаря у місті неможливо.

З понеділка в місті буде заборонено переміщення та навіть перебування на вулиці без спеціальних перепусток. Сотні містян вимушені вистоювати черги для їх отримання, інакше - отримати навіть мізерний пайок з хлібом буде неможливо.

І це одночасно з варварськими обстрілами та бомбардуваннями, затриманнями та вбивствами патріотів України, насильницьким переміщенням українських громадян до російської федерації. Такі дії є геноцидом українського народу відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Продовжується знущання рашистів над українськими дітьми.

Станом на 17 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення російської федерації в Україну загинуло 202 дітей та постраждало 361 дитина.

Внаслідок обстрілу с. Гаврилівка на Херсонщині загинув 15-річний підліток - окупанти обстріляли групу дітей, які фотографували їхню техніку на мобільний телефон.

Учора в Ізюмському районі на Харківщині окупанти обстріляли автомобіль, яким намагалася евакуюватися родина з м. Ізюм. 15-річна дівчинка отримала поранення. У селі Литвинівка Київської області підлітки пішли гуляти до закинутого приміщення. Тільки-но 17-річний юнак відчинив двері, як стався вибух. На щастя, всі хлопці вижили.

Внаслідок обстрілу міста Пологи Запорізької області постраждала 12-річна дитина.

За інформацією Тростянецької міської ради Сумської області по місту та околицях за час війни загинули від потрапляння на міни та розтяжки 5 дітей.

Також надійшла інформація, що ще 8 квітня окупанти викрали 16-річного сина голови Запорізької районної державної адміністрації, щоб шантажувати його батька.

Комітет  Верховної Ради України з питань молоді і спорту вітає початок розслідування Міжнародним кримінальним судом у Гаазі військових злочинів російської федерації на території України, проте вважає, що враховуючи масштабність військових злочинів, масове здійснення російськими військовими актів геноциду проти українського народу, для притягнення до відповідальності російської федерації невідкладно необхідно створити принципово новий механізм притягнення до відповідальності, створити спеціальний міжнародний трибунал, який вже у квітні має розпочати процес розслідування та притягнення винних до відповідальності. 

Всі посадовці та військові держави-агресора мають зрозуміти, що їм не вдасться уникнути правосуддя, і  дуже швидко кара за військові злочини наздожене їх. Саме невідворотність та швидкість покарання збереже життя багатьох українських громадян, багатьох українських дітей.

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ.

НІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ.

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52