Народний депутат України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова разом з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшко та головою обласної військової адміністрації Сергієм Борзовим 17 квітня цього року відвідали лікарні Вінниці. Поспілкувались з медичним персоналом та пацієнтами.

«Вінницька область є центральним регіоном для приймання не тільки поранених військових, але й цивільних людей, які вимушені були переселитись. На Вінниччині сьогодні працюють всі заклади охорони здоров’я. В області зареєстровано понад сто тисяч внутрішньо-переміщених осіб.

Під час воєнного стану за медичною допомогою можна звернутись до будь-якого доступного у регіоні лікаря. Якщо потрібна консультація вузькопрофільного спеціаліста направлення не є обов’язковим», - говорить Ірина Борзова.

В області продовжують працювати багатопрофільні лікарні. Працює військовий госпіталь. Працюють також всі пологові будинки.

«В нас народжують, як мешканки Вінниччини, так і жінки з інших областей. Є всі ліки для новонароджених.

В усіх лікарнях Вінниці є запас необхідних медикаментів, водночас ми працюємо над тим, щоб збільшити постачання лікарських засобів та їх кількість», - повідомила народна депутатка.

Програма медичних гарантій працює.

«Першочергові потреби закриті у всіх закладах і лікарнях Вінниччини, які надають медичну допомогу хворим, як після поранень, так і тим хворим, які потребують медичної допомоги. Зокрема, пацієнтам з хронічними і онкологічними захворюваннями», - говорить Ірина Борзова.

Програма «Доступні ліки» працює. Ліки за програмою можна отримати як за електронним, так і за паперовим рецептом. Аптеки рецепти приймають.

«Хоча раніше і були проблеми з наявністю медпрепаратів у аптечних мережах, зараз це питання вирішено. Налагоджений механізм роботи з постачальниками. Усі інсуліни за рецептами наразі безкоштовні», - зазначає народна депутатка.

Верховна Рада 2 квітня прийняла закон «Про лікування військовослужбовців під час війни» (№ 7226), який передбачає можливість лікування військових за кордоном.

«У співпраці з Урядом відпрацювали і запускаємо процес відправки важкопоранених у найкращі закордонні клініки», - повідомила Ірина Борзова.

Щодо оплати праці медиків. Затримки з виплатою заробітної плати для медичних працівників немає.

Представники української влади вдячні міжнародним партнерам за надання ліків, медичних засобів та обладнання для лікарень, які надходять гуманітарною допомогою.

«Дякуємо самовідданим лікарям і медсестрам за щоденну працю. Низький уклін вам, шановні медпрацівники! Кожне врятоване вами життя – це перемога України», - каже Ірина Борзова.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52