52 дні війни російської федерації проти України можна поділити на дві частини.

Перша частина - це жорстке військове протистояння, в якому українська армія дає достойну відсіч агресору, незважаючи на віроломний підступний напад о п’ятій годині ранку та перевагу у повітрі. Зірвано російські плани бліцкригу, звільнено області півночі та центру України, потоплено флагман «Чорноморського флоту із символічною назвою «Москва». Збройні Сили України готуються до вирішальної битви на Сході та Півдні держави.

Друга частина – це жорстока, варварська війна рашистів проти українського народу, яка супроводжується руйнуванням соціальної та промислової інфраструктури, нафтобаз, складів продовольства і найстрашніше, масовим вбивством мирних громадян, вбивством найдорожчої цінності українського народу - наших дітей.

Станом 16 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення російської федерації в Україну загинуло 200 дітей та постраждало 360 дітей.

Станом на цей же час, згідно з інформацією Міністерства охорони здоров’я України, внаслідок російської збройної агресії 341 дитина проходила лікування в закладах охорони здоров’я. З них 174 - продовжують лікування, 150- виписані, 5 дітей померли.

93% госпіталізованих дітей отримали мінно-вибухові або вогнепальні поранення. Діти віком від 7 до 14 років є найбільш уразливою групою. 179 дітей такої вікової категорії зазнали поранень. У 3% дітей (12 осіб), які проходили лікування, наслідком є ампутація кінцівок. Кількість постраждалих далеко не є остаточною, оскільки об’єктивне її визначення неможливе через бойові дії.

Ці страшні дані підтверджують, як країна-агресор ставиться до мирних громадян, навіть до дітей. Будь-які закони, міжнародні конвенції щодо необхідності збереження життя дітей не виконуються російською федерацією, і напевно, навіть не відомі рашистьким військовим. Рашисти топчуться по міжнародному законодавству.

Комітет Верховної Ради України з молоді і спорту вважає, що для зупинки війни необхідно ввести проти російської федерації обмежувальні заходи, зокрема, запровадити нафтове ембарго, адже питому вагу в державному бюджеті росії становить саме надходження від експорту енергоносіїв, зокрема нафти та газу. Всім державам незалежно від розташування на планеті слід зрозуміти – кожен долар, євро, юань чи рупія, виплачений за російські товари вбиває українських дітей. І найстрашніше те, що досі невідомі всі прізвища всіх двохсот вбитих дітей, інформація про яких є у офіційних джерелах, і навіть взагалі невідома повна кількість загиблих дітей. Лише в Маріуполі, за даними міської ради, станом на 27 березня загинуло приблизно 210 дітей, проте через відсутність підтверджуючих документів, які неможливо виготовити в умовах бойових дій, ці дані не включені до офіційної статистики. І це дійсно жахливі цифри.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту закликає всі держави світу, насамперед, держави Європи, Азії та Північної Америки - ухвалити новий посилений пакет санкцій проти російської федерації, що буде включати відмову від купівлі російських енергоресурсів, відключення всіх російських банків від системи SWIFT і таким чином, позбавити агресора можливості продовжувати війну.

«Це в ваших силах, і від ваших держав залежить життя та безпека українських дітей!»

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ.

НІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ.

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52