55 днів український народ протистоїть варварській агресії російської федерації. 55 днів життя українських дітей знаходиться під постійною загрозою, незалежно  від їх місця перебування. У цій війні має нечуване в українській історії вивезення українських дітей закордон, зокрема в росію, у багатьох випадках без батьків.   Навіть у Західній Україні діти отримують поранення від російських обстрілів. Немає безпечного місця в Україні в цей страшний час боротьби з жорстоким ворогом.

І на жаль, «чорна сторінка» дитячих жертв цієї війни продовжує заповнюватися кожного дня.

Станом на 19 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 205 дітей та постраждало 367 дітей.

Через обстріли окупантами приміщень Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, загинула 11-річна дівчинка.

Внаслідок отриманих травм після обстрілу с. Вільхівка на Харківщині загинула 13-річна дівчинка.

У Вишгородському районі на Київщині в результаті детонації невстановленого вибухового пристрою отримав поранення 17-річний підліток.

Також у Харкові тяжкі осколкові поранення хребта та внутрішніх органів отримала 14-річна спортсменка національної Всеукраїнської федерації черліденгу.

Внаслідок артилерійського обстрілу окупантами с. Шандриголове на Донеччині отримала поранення 16-річна дівчина.

Стало відомо, що поблизу села Захарівка на Київщині підірвався на невстановленому вибуховому пристрої цивільний автомобіль, на якому родина намагалася евакуюватися в безпечне місце. 8-річна дитина отримала поранення, її мати загинула.

18 квітня завдано ракетного удару по території міста Львова, внаслідок чого 3-річна дитина, евакуйована із Харкова,  отримала поранення.

За результатами обстрілу рашистськими бойовиками населених пунктів на Запоріжжі отримала поранення 14-річна дівчинка.

Продовжує надходити інформація про примусове вивезення українських дітей у російську федерацію та спроби їх усиновлення російськими громадянами.

За даними засобів масової інформації країни–агресора, які посилаються на джерела у військових відомствах рф, понад 144 тисячі українських дітей примусово вивезено на території ОРДЛО або російської федерації. Це як діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування так і діти, які мають батьків.

Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини наведені факти вивозу 50 дітей з міста Маріуполя, серед яких 17 дітей з обласного дитячого кістково-туберкульозного санаторію м. Маріуполь, два дитячих будинки сімейного типу, 12-річна донька розстріляного окупантами чемпіона України з водного поло; 9-річний хлопчик, мати якого загинула під час бомбардування.

Один з вихованців дитячого будинку зміг дістатись до Запоріжжя та повідомив про вивезення дітей на територію російської федерації. Також хлопчик зазначив, що діти бажають повернутися в Україну. Про незаконне вивезення ще однієї дитини повідомила її мати, дівчину вивезено до м. Донецька. Депортовані до російської федерації українські діти передаються на виховання в сім’ї російських громадян, що є злочином, який відповідно до міжнародного права підпадає під визначення торгівлі людьми.

Комітет  Верховної Ради України  з питань молоді і спорту зазначає, що досвід цих 55 днів свідчить про те, що єдиною силою, яка в змозі зупинити цю війну, є Збройні Сили України. Вони  дають гідну відсіч агресору на всіх напрямах бойових дій. За даними провідних військових експертів, українська армія переважає російську навалу за всіма параметрами, завдяки досвіду бойових дій на Донбасі у 2014-2021 роках, високому бойовому духу, знанням рідної місцевості, допомозі населення. Лише завдяки перевазі у повітрі та наявності більш сучасної зброї, ворогу вдається тримати рівновагу та мати певні локальні успіхи.  

Саме невідкладне постачання Збройним Силам України сучасних засобів протиповітряної оборони та наступальної зброї може переломити хід війни та захистити українських дітей від російських обстрілів та бомбардувань.

Комітет  з питань молоді і спорту звертається до Сполучених Штатів Америки, Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії, Федеративної Республіки Німеччини, Французької Республіки та інших членів Північно-Атлантичного блоку з проханням: ухвалити рішення щодо надання Україні сучасної зброї – засобів протиповітряної оборони та важкої наступальної зброї для захисту громадян та суверенітету і цілісності країни.

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ.

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ.

ТАК – ПОСТАЧАННЮ УКРАЇНІ СУЧАСНОЇ ЗБРОЇ!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52