В надскладний час російської  агресії саме сім’я залишається однією з основних опор українського суспільства і саме підтримка членів сім’ї та необхідність захисту своїх рідних від рашистької навали надає додаткові сили нашим героям  на полі бою і є однією із складових наших перемог.

Безперечно, українські сім’ї найбільш постраждали під час війни. Дуже багато трагедій, горя, розлучень, сліз. Мами відвозили дітей на безпечні території України або до інших країн, а батьки залишались захищати державу, забезпечувати громадський порядок, лікувати, навчати тощо.

Українські сім’ї виживають в складних умовах, в умовах бойових дій, оточення та окупації. На окупованих територіях вимушено шукають їжу по всьому місту, ховаються у підвалах та погребах, головне, щоб врятувати дітей. І з яким піднесенням на звільнених територіях зустрічають представників Збройних Сил України – своїх визволителів!

Інколи траплялись такі ситуації, що діти самостійно перетинали державний кордон України, маючи при собі лише документи і телефон родичів. 11-річний  мешканець Запоріжжя навіть був згаданий у офіційній заяві Міністерства внутрішніх справ Словаччини, яке звернуло увагу на його мужність. І дійсно, якщо 11-річні діти не бояться самостійно перетнути всю країну, наш народ неможливо перемогти.

Треба відверто сказати, що українським сім’ї нелегко і закордоном. Велика подякам всім державам Європи та їхнім народам, які прийняли громадян України. надали їм прихисток та підтримку. Особливо слід відзначити наших сусідів - Польщу, в якій перебуває найбільше українців. Польська держава навіть змінила своє законодавство заради наших громадян, насамперед, заради безпеки наших дітей. Але вдома завжди краще, бо в іншій державі -  інші закони, інші традиції, немає поруч друзів та рідних. Крім того, українці, які залишились закордоном, або на Західній Україні, завжди переживають за рідних, з якими розлучила війна, слідкують за повітряними тривогами, і відразу телефонують або пишуть у месенджері: «Ти спустився в бомбосховище» або «Ти вийшов в коридор». Підтримка рідних завжди найнеобхідніше для кожної людини.

Українська держава підтримує українські сім’ї, сприяла та продовжує сприяти їх евакуації, надає безкоштовні потяги, веде складні перемовини з агресором заради створення «безпечних коридорів». Велику роботу з підтримки сімей з дітьми проводить Координаційний штаб з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану на чолі з Міністром соціальної політики України Мариною Лазебною та Радником — Уповноваженим Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’єю  Герасимчук, який оперативно та ефективно вирішує завдання евакуації сімей та закладів, де перебувають діти, моніторить  умови їх перебування за кордоном, вирішує інші важливі питання.

В ці дні найбільший жаль викликають дружини та матері захисників Маріуполя, чиї рідні понад два місяці перебувають у підвалах заводу «Азовсталь» в нелюдських умовах, захищаючи Маріуполь, суверенітет і незалежність України. Ці мужні жінки, не дивлячись ні на які труднощі, борються за своїх рідних, за порятунок воїнів з пекла, звертаються до відомих лідерів світу долучитися до порятунку бійців.

Можна впевнено сказати, що в час великих випробувань весь український народ став однією великою сім’єю. Взаємовиручка, гідність, намагання зробити все заради Перемоги, підтримка дітей та осіб похилого віку є ознаками шляхетності народу України. І тому ніякий агресор не може перемогти український народ, українські сім’ї!

Перемога буде за нами!

Все буде Україна!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40