79 днів продовжується  війна російської федерації проти українського народу. 79 днів рашисти вбивають мирних громадян, вбивають та калічать  жінок і дітей.

Кожного дня отримуємо сумні звістки про нові дитячі трагедії. Станом на 13 травня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 226 дитини та постраждало 420 дітей.

Нещодавно стало відомо, що 18-річний хлопець з села Верхньоторецьке, що на Донеччині, взяв під опіку своїх молодших чотирьох братів та сестер. На його очах від артилерійського снаряду, який вибухнув поруч, загинула їхня  мати.

Через обстріл цивільної колони, яка намагалася виїхати з міста Попасна на Луганщині, 15-річній дівчині довелося з пораненими ногами керувати автомобілем більше 30 км. Дорослі особи, які перебували в машині отримали тяжкі поранення і їхати за кермом не мали можливості.

Внаслідок бомбардування села Новоселівка Покровського району на Донеччині загинув 17-річний юнак.

Унаслідок обстрілу ворогом житлових будинків села Червона Поляна Ізюмського району Харківської області отримав поранення 11-річний хлопчик.

4 травня колона приватних авто, які виїхали з міста Вовчанськ Чугуївського району Харківської області в селищі Старий Салтів, були піддані обстрілу. Внаслідок чого 13-річна дівчинка загинула, 6-місячна дитина, отримала поранення.

7 травня рашисти з реактивних систем залпового вогню «Град» обстріляли житловий сектор Привілля на Луганщині. Хлопчики 11 та 14 років загинули, ще дві дівчинки 12 та 8 років і жінка 69 років - отримали поранення.

Через обстріли ворожими військами села Білогорівка та села Шипілове на Луганщині отримали поранення двоє дівчаток 9 та 13 років.

Під час останньої евакуації з території заводу «Азовсталь» російські окупанти розлучили матір з її маленькою 4-річною донькою. Мати залишилася у фільтраційному таборі на тимчасово окупованій території в Донецькій області. Дівчинка Аліса вже в безпеці, її передано на виховання рідним.

Учора окупанти із системи залпового вогню «ГРАД» біля села Кар’єрне Бериславського району Херсонської області обстріляли колону цивільних автомобілів, яка виходила з окупованої території Херсонської області. В одному з автомобілів поранення отримала 10-річна дитина.

Також через обстріл того ж району на Херсонщині отримав поранення 9-річний хлопчик.

Стало відомо, що внаслідок обстрілу міста Маріуполь Донецької області отримала поранення 17-річна дівчина.

У лікарні в Дніпрі помер 11-річний хлопчик, який нещодавно отримав поранення у м. Золоте на Луганщині і перебував у вкрай важкому стані.

У Бучі окупанти заклали вибухівку у фортепіано дівчинки. Мама дівчинки помітила, що нагороди стояли не так, як раніше, і заборонила дівчинці торкатися музичного інструменту, після чого виявилося, що у фортепіано була вибухівка.

До державної думи рф вже внесено законопроект про спрощену реєстрацію дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці зміни передбачають прискорене отримання громадянства та документів рф дітьми, які були примусово переміщені з України. Законопроект спрямований на надання можливості громадянам рф усиновлювати українських дітей, адже на цей час законодавством заборонено влаштування в російські сім’ї дітей-іноземців. Прийняття такого закону суттєво ускладнить можливість дітей повернутись в Україну та призведе до порушення їхнього права підтримувати зв’язок із рідними на території України. ЗМІ країни-окупанта повідомляють про вивезення до рф вже майже 200 тисяч українських дітей. Їх депортують до всіх регіонів росії. Умови перебування дітей, їхній стан здоров’я наразі невідомі.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту вітає ухвалення Радою Організації Об’єднаних Націй з прав людини резолюції, яка вимагає від рф негайного припинення військових дій проти України та  надання доступу до осіб, які були перевезені з України та утримуються на території рф чи окупованих територіях. На думку членів Комітету, вкрай  важливо, що Рада ООН з прав людини  звернулася до незалежної міжнародної слідчої комісії щодо України з проханням провести розслідування подій у районах Київської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей, та доручила Верховному комісару ООН з прав людини представити доповідь у рамках наступної сесії Ради з прав людини у червні цього року  щодо серйозної ситуації з правами людини та гуманітарної ситуації в Маріуполі.

Водночас, Комітет з питань молоді і спорту вважає, що вже сьогодні необхідно створити Спеціальний трибунал з розслідування військових злочинів та актів геноциду російської федерації  під час агресії проти українського народу, який має не лише оперативно розслідувати зазначені злочини, але й невідкладно притягувати винних до кримінальної відповідальності, застосовуючи у разі необхідності заочне судочинство.

Якщо вже у червні будуть винесені перші вироки з реальним терміном покарання та конфіскацією майна, це безумовно вплине на настрої та поведінку російських військових, змусить їх зрозуміти неминучість покарання, і, можливо, зупинить хоч частину з них від подальших знущань та вбивств цивільного населення. 

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ!

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ!

НІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40
29 квітня 2024 15:23
29 квітня 2024 10:26