Згідно з інформацією, президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах у відповідь на лист президента НОК України Вадима Гутцайта від 26 січня, в якому  НОК України розглядає питання бойкоту Олімпіади, якщо у ній братимуть участь російські та білоруські атлети зазначив:

"Погроза бойкотом Олімпійських ігор, яку, за Вашою інформацією, наразі розглядає НОК України, суперечить основам олімпійського руху та принципам, які ми відстоюємо. У цьому відношенні НОК України, безумовно, не має підтримки або солідарності з боку переважної більшості учасників олімпійського руху. І як показала історія, попередні бойкоти не досягали своїх політичних цілей і слугували лише для покарання спортсменів бойкотуючих НОКів".

Бах також зауважив, що хоча остаточне рішення стосовно допуску або недопуску росіян і білорусів до Олімпійських ігор ще не ухвалено, Україна уже розіслала іншим державам свою позицію, чим здійснює на них тиск. При цьому президент МОК стверджує, що переважна більшість країн сприйняла цю позицію як "вкрай прикру".

Президент МОК наголосив, що виключення російських і білоруських спортсменів з Олімпійських ігор буде дискримінацією по відношенню до них, а це не відповідає принципам міжнародного олімпійського руху. Він додав, що проти такої заборони висловилася і Рада ООН з прав людини.

Члени Комітету з питань молоді і спорту, підтримуючи позицію Президента України Володимира Зеленського, вкотре наголошують, що ГОЛОВНА ЦІННІСТЬ У ЛЮДИНИ – ЦЕ ЇЇ ЖИТТЯ!

Для росії та білорусі спорт не існує поза політикою – він є її продовженням. Ці країни-терористи схильні в будь-який спосіб створювати хибне уявлення про справжню мету своєї політики, використовуючи спортсменів, як ідеологічну зброю для реалізації своєї людоненависницької пропаганди, підсилення бойового духу російської армії та зомбованого російського народу і негативного впливу на рішення інших держав щодо підтримки України у боротьбі за свою Свободу, Незалежність та Європейський вибір.

Нагадуємо пану Томасу, що за майже рік війни, яку за підтримки білорусі розв’язала країна - терорист росія, держава Україна втратила на війні більше 220 спортсменів, зруйновано або пошкоджено більше 320 спортивних об'єктів спортивних об’єктів, - І ЦЕ ТІЛЬКИ ПРО СФЕРУ СПОРТУ.

«Пропонуємо Томасу Баху стати на бік правди та захист прав і цінностей українських громадян, які вже майже рік гинуть та живуть у страху, які прагнуть до мирного життя, захищаючи свою землю, які хочуть виховувати своїх дітей без ракет і бомб, що летять на мирні українські міста».

Подібні заяви президента МОКУ є підтримкою не російських та білоруських спортсменів, а підтримкою країн-терористів, оскільки ці країни використовують спорт та спортсменів, як майданчик для своєї пропаганди і реалізації своїх терористичних намірів спрямованих на знищення Української нації.

ЗАКЛИКАЄМО І ТОМАСА БАХА І НОКИ ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ ВСЕ Ж ТАКИ СТАТИ НА БІК УКРАЇНЦІВ, ЯКІ ЩОДНЯ КЛАДУТЬ СВОЇ ЖИТТЯ ЗА СВОЮ СВОБОДУ, НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ, СВІЙ ДІМ, СВОЇХ РІДНИХ І БЛИЗЬКИХ.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40
29 квітня 2024 15:23
29 квітня 2024 10:26