Кров, провокації, вбивство заручників – світ вже проходив це на минулих Олімпіадах.

 «Кров в басейні» - неофіційна назва матчу з водного поло між збірними СРСР та Угорщини, що відбувся 6 грудня 1956 року на Олімпіаді в Мельбурні лише через місяць після того як «совєти» потопили у крові революцію гідності в Угорщині. Один із угорців виходив з басейну з сильним розтином брови і глядачам здавалося, що кров тече з його ока. Ці кадри з телетрансляції матчу були сприйняті в різних куточках світу, як символ агресії, що мали місце в Угорщині під час так званої військової операції радянської армії «Вихор».

Потім була розстріляна танками московитів «Празька весна» 1968 року. Ті події знайшли продовження на знаменитій «Тесла-Арена» в Празі, коли після перемоги збірної Чехословаччини над командою Радянського Союзу на чемпіонаті світу з хокею, вболівальники здійняли над головами сотні транспорантів з гаслом: «Це вам –не танками». Так глядачі нагадали «совєтам» криваві події 1968 року. І всім стало остаточно зрозуміло, що великий спорт –  це перш за все – велика політика.

Потім був теракт на Олімпіаді в Мюнхені, під час якого було вбито 11 членів ізраїльської олімпійської збірної.

Як бачите, нейтральних олімпійських прапорів не існувало ніколи, а прапор збірної з «болотів» просочений кров’ю тисяч і тисяч мирних українців.

Подвійні стандарти Виконкому МОК і його очільника Томаса Баха, стають все очевиднішими. На словах, підтримуючи Україну, Бах активно просуває питання про повернення росіян та білорусів до міжнародних змагань.

Очільник МОК відхилив запрошення Президента України Володимира Зеленського відвідати розшматовані та знищені  українські міста Бучу, Ірпінь та Бахмут. Більше того, Бах дозволив собі заявити, що уряди країн не будуть вирішувати питання щодо допуску представників кривавих режимів на Олімпійські Ігри.

Градус ейфорії на «болотах» трохи знизила мер Парижу Анн  Ідальго, яка виступила проти появи московитів на Іграх в Парижі.

Члени Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту хочуть запитати пана Баха, як він бачить в Парижі змагання спортсменів терористичної  росії з таких видів програми: як стрільба з гвинтівки, пістолету та луку.

Чи готовий пан Бах до того, що зовсім не спортивні баталії розгорнуться на олімпійському ринзі та борцівських татамі?

Чи розуміє очільник МОК, що кров може пролитися навіть на гімнастичному килимі, басейні та велотреку?

«О спорт – ти Мир!» - це не про участь представників країн-агресорок в головному спортивному форумі планети. Цивілізоване людство не чекає на зустріч з московитами та їх сателітами - білорусами в олімпійському Парижі.

Дуже сподіваємося на те, що це зрозуміють і в Міжнародному олімпійському комітеті.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40