Організували свято - Національний музей народної архітектури та побуту України й Міжнародний жіночий рух "За сімейні цінності" за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту та Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України.

У заході взяли участь близько трьох тисяч людей, у тому числі дітей, які вимушено стали переселенцями у зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації.

Під час відкриття заходу голова Міжнародного жіночого руху "За сімейні цінності" Наталія Федорчук зазначила: «Цим заходом ми хочемо показати, що Україна - це єдина родина, яка поділяє спільні прагнення. І від цієї української родини ми сьогодні підпишемо прапори, які передамо нашим бойовим бригадам, зокрема тим, хто на передовій, з побажаннями, що ми чекаємо на всіх вдома з Перемогою, що ми віримо в них та робимо все можливе для їх підтримки».

Святкування розпочалося з низки майстер-класів "Створи подарунок для мами й тата", у межах якого відвідувачі могли виготовити сонях з фоамірану, розмалювати футболку та опанувати традиційні техніки вишивання та витинанки.

"Мені подобається творча атмосфера. Я дуже люблю майстер-класи, бо там можна передати свої знання. Ба більше, з яким би настроєм люди не ставали до роботи, всі виходять усміхнені, щасливі - це дорогого вартує", - зазначила майстриня з виготовлення фоаміранових квітів Ніна Заводова.

Після залучення до творчих ремесел гості музею послухали казку Ірини Мацко "Мамине серденько", яку прочитав актор Остап Ступка під супровід гітари виконавця SASHKA.

"Сьогодні я хочу висловити подяку та шану всім тим матерям, чиї сини зараз на сході України захищають нас і нашу можливість бути. Я низько вклоняюся тим матерям, які втратили своїх дітей у цій страшній війні. Я дякую всім матерям, які зараз розуміють ціну того життя, яке вони дали. І я зневажаю тих, хто там, "за порєбриком", дозволив собі фразу "а ми єщо нарожаєм" - це нівелює та знищує поняття материнства", - наголосила гендиректорка музею в Пирогові Оксана Старак-Повякель.

Водночас, під час заходу стартував флешмоб з руханки #СтаньСильніше, який провели українські спортсмени - борець вільного стилю Валерій Андрійцев, дзюдоїсти Богдан Ядов та Георгій Зантарая.

"Спортивні вправи, за рекомендаціями психологів, покращують настрій та надають мотивації. Цю ініціативу підтримали у Київському відділенні національного олімпійського комітету. Наші олімпійці розробили комплекс вправ, які ми зможемо щодня повторювати всією родиною, аби накопичувати сили для святкування Перемоги. Зранку зроби декілька рухів - і стань сильнішим", - зазначила Наталія Федорчук.

Захід продовжила концертна програма, у якій взяли участь діти військових та переселенців з Бахмуту, Запоріжжя й Луганщини, музичні й танцювальні колективи.

Від Комітету з питань молоді і спорту дякуємо Міжнародному жіночому руху "За сімейні цінності" та особисто Наталії Федорчук за популяризацію спорту, національно –патріотичного виховання дітей та молоді і підтримку громадян України у цей складний для нашої держави час.

Слава Україні!

Героям Слава!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40