23 травня 2023 року у гібридному форматі відбулось чергове засідання Секторальної робочої групи з питань координації міжнародної технічної допомоги у сфері молоді та спорту (СРГ «Молодь та спорт») під співголовуванням заступника Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрія Чеснокова та заступника представника Фонду народонаселення ООН в Україні Мустафи Ельканзі.

Участь у засіданні також взяли: заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров, народний депутат України Олександр Санченко, представники міжнародних організацій, агенцій, фондів, дипломатичних місій.

Відкриваючи засідання, Андрій Чесноков відзначив важливість об’єднання зусиль урядових структур, громадського сектору та міжнародних партнерів з розвитку з метою ефективної реалізації пріоритетів державної політики у сферах молоді та спорту в умовах війни.

«Українська молодь повинна відігравати невід’ємну роль у післявоєнному відновленні України, допомагаючи формувати важливі ініціативи та дії, такі як відбудова молодіжної та спортивної інфраструктури, розробляючи та беручи участь у програмах відновлення на рівні громад, включаючи молодіжні простори та послуги, і найголовніше – стати ефективною силою та капіталом для всіх заходів з відновлення країни», – наголосив Мустафа Ельканзі.

У ході заходу партнерам з розвитку були презентовані результати реалізації проєктів Національного плану відновлення від наслідків війни у частині молодіжної та спортивної сфер, зокрема таких як ВідНова, СпівДія, Національна волонтерська платформа, Український молодіжний фонд, єМолодь, «Українська ідентичність», «25 спортивних магнітів», «Активні парки – локації здорової України», а також проєкти реабілітації осіб з інвалідністю, у тому числі військових.

Під час засідання Міністерство та його партнери представили також напрями та окремі ініціативи щодо реалізації завдань сфер молодіжної політики, фізичної культури і спорту, до яких можуть долучитись міжнародні партнери з розвитку. Зокрема, Марина Попатенко і Олександр Санченко презентували концепцію проведення заходів до Дня молоді під гаслом «Відновлення в Єдності», запросивши партнерів з розвитку стати партнерами цього проєкту.

Також донорам було представлено проєкт «Активна нація – здорова країна», стан його імплементації та потреби для подальшої реалізації, проєкт Дорожньої карти протидії дискримінації у спорті та його потреби, а також презентовано результати дослідження «Вплив війни на молодь в Україні», проведеного ГО «Аналітичний центр Cedos» і дослідницькою агенцією Info Sapiens за ініціативи, технічної та організаційної підтримки ФНООН в Україні, ПРООН в Україні та Міністерства молоді та спорту України, за фінансової підтримки МЗС Данії.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

18 травня 2024 09:50
15 травня 2024 18:02
Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи проекти Законів України про внесення змін до статті 19 Сімейного кодексу України щодо вимог до висновку органу опіки та піклування, (реєстр. № 11108), та про внесення змін до статті 171 Сімейного кодексу України щодо сприяння у врахуванні думки дитини у справах, що стосуються її інтересів, (реєстр. № 11110)
15 травня 2024 16:51
06 травня 2024 15:05
06 травня 2024 13:03
06 травня 2024 12:10
06 травня 2024 11:05
03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30