Під час засідання Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт зазначив, що в Україні вперше з часів її незалежності прийнято Закон, який регулює питання формування української ідентичності.

За словами Вадима Гутцайта Закон має на меті зміцнити громадянське суспільство, укріпити національну безпеку та оборону держави, реалізувати захист прав та свобод людини і громадянина, сприяти відповідальному ставленню громадян до своїх громадянських обов'язків, їх активній участі у суспільному житті, а також усвідомленню того, що носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Україні є український народ, який разом та в особі кожного громадянина відповідальний за майбутнє України.

Водночас, Міністр наголосив, що окупанти ведуть активну пропаганду на території України, реалізовуючи низку масштабних заходів у напрямі національно-патріотичного виховання молоді на сотні тисяч доларів.

«Закликаю всіх активно доєднатись до процесу формування та реалізації політики у сфері формування української національної та громадянської ідентичності на всіх рівнях. Ми маємо перемогти на цьому інформаційному, просвітницькому фронті. Разом ми зможемо протистояти ворогу», — підкреслив Міністр.

На засіданні Координаційної ради йшлося про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, громадянську освіту як складову державної політики та імплементацію в системі Міністерства оборони України Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності».

Також було обговорено питання формування та реалізації єдиної державної інформаційно-просвітницької політики, залучення ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, учасників Революції Гідності до утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Участь у засіданні взяли: Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема, заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко, заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків, представники Міноборони, Мінветеранів, інститутів громадянського суспільства, члени Координаційної ради.

Результатом засідання Координаційної ради стануть рішення та рекомендації щодо подальших кроків та завдань у напрямку реалізації закону та розвитку сфери утвердження української національної та громадянської ідентичності.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40
29 квітня 2024 15:23
29 квітня 2024 10:26