Метою семінару є навчання методики і дидактики молодіжних лідерів «Школи безпеки» для оптимізації роботи з дітьми та молоддю Руху в Україні у рамках співпраці між ВГДР «Школа безпеки» та німецькою молодіжною громадською організацією «THW-Jugend e.V.».

17 активних учасників «Школи безпеки» протягом 9-ти днів проходили тренінги з пошуково-рятувальних робіт легкого рівня відповідно до стандартів Міжнародної консультативної групи ООН з пошуку та порятунку «INSARAG».

Під час навчання досвідчені німецькі тренери пояснювали та давали поради, як найкраще проводити такі заняття для дітей і молоді. Серед тренінгів були наступні: «П’ять  етапів порятунку», «Транспортування постраждалих  з допоміжними матеріалами та без них», «Пошук постраждалих у зоні руйнування», «Перша допомога», «Переміщення вантажів»,  «Деревообробка та металообробка» тощо.

Програма була дуже насиченою і різноманітною. Але під керівництвом досвідчених  тренерів активістам «Школи безпеки» вдалося все осилити і подолати. Варто сказати, що наші учасники не лише вчилися, а й ділилися досвідом. Тому кожен, хто був присутній на семінарі, зміг взяти щось нове для себе.

Протягом усього семінару учасники поповнювали свою методичну скарбничку новими іграми на згуртування команди, підвищення активності, концентрацію та довіру.

Семінар у Фрідріхсталі відвідали гості, а саме - керівник Відділу європейської співпраці Державної канцелярії Др. Алкан, мер міста Фрідріхсталь Крістіан Юнг та Міністр внутрішніх справ Заарланду Райнхольд Йост. Представники обох організацій розмовляли з гостями про підтримку України та «Школи безпеки», розвиток співпраці із THW-Jugend та важливу роль Семінару, в якому беруть участь наші учасники, і, звичайно ж, усі бажали якомога швидшої перемоги Україні.

Семінар “@disaster” – це не лише про обмін фаховими знаннями і досвідом, а й про міжкультурний обмін. Наші учасники знайомили німецьких друзів із мистецтвом України, вчили виконувати петриківський розпис і створювати ляльку-мотанку.

Ще один захопливий аспект такого заходу – вивчення іноземної мови, що вдалося безумовно добре. Наприкінці Семінару українці вміли відповідати німецькою мовою, а німецькі друзі – віталися українською. Таке взаєморозуміння ще більше зближує.

Із новими знаннями і враженнями молодіжні лідери повернулися до України, щоб продовжувати працювати і розвивати «Школу безпеки». Далі – більше!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40