Понад 80 осіб із 22-х регіонів України –педагоги, студенти, лідери та волонтери Громадської організації  «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки», представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування -- зібралися в мальовничому селі Поляна Мукачівського району Закарпатської області для участі у Всеукраїнській акції «Сам собі рятівник», яка тривала з 29 листопада по 3 грудня 2023 року.

До програми навчально-тренувальних занять  були включені такі актуальні  питання як: «Мінна безпека», «Рятувальні роботи на акваторії», «Домедична допомога», «Пошуково-рятувальні роботи у природному середовищі», «Надання першої психологічної допомоги». Родзинкою Акції став насичений продуктивний івент - КЕЙС БЕЗПЕЧНИХ ПОРАД:  тематичні локації. Також були проведені наступні майстер-класи, квести та тренінгові заняття для учнівської молоді:

-             «Проведення пошуково-рятувальних робіт в природному середовищі (пошук постраждалих під сніговою лавиною за допомогою лавинного біпера)»;

-             «Рятувальні роботи на висоті»;

-             «Пошук постраждалого на відкритому просторі, лісі»;

-             «Рятувальні роботи в акваторії (локація відбувалася у басейні);

-             «Зупинка кровотеч різними способами та проведення серцеве-легеневої реанімації»;

-             «Правила безпечної поведінки людини в сучасному світі та надання екстреної психологічної допомоги (самодопомоги) під час перебування в екстремальних ситуаціях» та «Базові протоколи надання першої психологічної допомоги»;

-             квест  «Козацькі забави»;

-             «Безпечне асорті».

Також для учасників були проведені майстер-клас з військової підготовки від представників Закарпатського обласного центру підтримки населення до національного спротиву.

Активні, креативні, творчі, вмотивовані та ініціативні учасники Акції працювали у групах, дискутували,  проектували, моделювали навчальні ситуації, обмінювалися досвідом, раділи спільним рішенням. Пропрацьовано всі етапи пошуково-рятувальних робіт, освоєно сучасні практики, зроблено важливі висновки, а головне – дано поштовх до нових звершень. Діяльнісно, ресурсно, вмотивовано, натхненно та на перспективу!

Учасники заходу були захоплені насиченістю програми, активно долучалися та взаємодіяли з інструкторами, вдосконалили набуті знання та уміння щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Під час заходу були визначені основні напрями, форми та методи роботи з дітьми та молоддю з виховання у сфері цивільного захисту та культури безпеки життєдіяльності в період воєнного та повоєнного стану.

За підсумками Акції учасники отримали сертифікати про проходження тренінгових програм.

«Коли збираються однодумці, люди з вірою в майбутнє України, заради певної мети — це, однозначно, круто! А коли зібрання підкріплено потужним змістовим компонентом, актуальним та сучасним наповненням в поєднанні з продуманими та логічно обґрунтованими вправами, проведеними професійно підготовленими тренерами — це і є тим потужним та важливим кроком для формування культури безпеки життєдіяльності дітей та молоді, яка  вкрай необхідна Україні у цій складний час», - вважають юні лідери «Школи безпеки».

Підвести підсумки Всеукраїнської акції можна двома реченнями, які стали девізом всіх її учасників.

«Плекаємо агентів змін, стаємо ними, поширюємо ці ідеї серед колег...»

Віримо в ПЕРЕМОГУ!»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

06 травня 2024 15:05
06 травня 2024 13:03
06 травня 2024 12:10
06 травня 2024 11:05
03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00