«Пліч-о-пліч. Разом переможемо» під таким гаслом в Україні стартував проект «Всеукраїнські шкільні ліги», що реалізовується за ініціативи Президента», - розповіла в етері «Єдиних новин» народна депутатка України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова.

Метою проекту є залучення школярів до зайняття спортом, здорового способу життя. Це можливість проявити себе, сформувати лідерські якості через спорт. А ще це елемент психологічного розвантаження, нові знайомства, подорожі, підтримка один одного, єдність та формування патріотичної свідомості через спорт. Адже гаслом проекту є «Пліч-о-пліч. Разом переможемо».

«У змаганнях братимуть участь шкільні команди у п’яти видах спорту – баскетбол, волейбол, черліденг, спортивне орієнтування, футзал. Важливо, команди ще можуть зареєструватись на участь на сайті https://scl.gov.ua/ до 1 лютого 2024 року.

Очікується, що в проекті візьме участь понад 8 тисяч шкіл, це 300 тисяч учнів. На сьогоднішній день на участь у змаганнях зареєструвалось понад 15 тисяч команд. Школярі зможуть вболівати за свою команду з мобільного телефону та відслідковувати результати змагань», - розповіла Ірина Борзова.

Цей проект не тільки про змагання. В майбутньому учні зможуть заснувати у школі свій шкільний спортивний клуб і розвивати його.

Змагання шкільних команд відбудеться в п’ять етапів - з лютого по червень. Перший етап змагань на рівні закладів освіти - в лютому. Другий – на рівні громад у березні. Третій - на рівні районів у квітні. Четвертий – на регіональному рівні у травні. П’ятий – всеукраїнські змагання, переможці обласних змагань у червні змагатимуться за кубок чемпіона.

Змагання координує Міністерство молоді і спорту України і Міністерство освіти і науки України. У регіонах для організації і проведення змагань залучені обласні військові адміністрації. Усі змагання відбуватимуться в координації з правоохоронними органами та іншими службами, щоб убезпечити дітей від можливих ризиків, які існують на сьогоднішній час.

«З цікавого – у кожному регіоні є амбасадори проекту – відомі спортсмени, які досягли успіху у різних видах спорту. Це майстри спорту, чемпіони України, чемпіони міжнародних змагань, олімпійські чемпіони. Місія амбасадорів – відвідувати змагання, спілкуватись з учасниками, мотивувати їх. Думаю, що амбасадори нададуть 100% позитивних емоцій школярам і дадуть поштовх їм для розвитку та розвитку спорту в цілому», - зазначає народна депутатка України.

Ірина Борзова дякує Збройним Силам України, за те, що українські школярі можуть займатись спортом і розвиватись.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40