Сьогодні у місті Києві відбувся позачерговий XXVI Конгрес Української асоціації футболу (далі - Конгрес). На ньому було обрано шостого президента УАФ. Ним став легендарний український футболіст і тренер, володар «Золотого м'яча», перший амбасадор UNITED24 Андрій Шевченко.

 

У своєму вітальному слові Голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін зазначив:

«Війна не взмозі придушити прагнення українців до нормального, цивілізованого життя. Так, аби ми з вами тут, у тилу, могли обговорювати перспективи вітчизняного футболу на найближчі кілька років, хтось наразі ризикує на передовій своїм життям. Низький уклін дівчатам і хлопцям в однострої Збройних Сил України, найвища шана нашим захисникам!

Серед героїв-воїнів – чимало людей спорту: гравців, тренерів, арбітрів, простих уболівальників. Усі вони, як і ми з вами, мріють про якнайскорішу Перемогу України, про повернення до своїх домівок і сімей, до звичних справ довоєнної доби. Футбол залишається для них таким собі містком із минулого в майбутнє – з мирного минулого в світле, я переконаний, майбутнє, в сильній і впливовій державі – рівноправній у світовій родині».

Також Андрій Кожем’якін підкреслив, що Україні та нашому футболу пощастило мати в своїх лавах таку обдаровану особистість, як Андрій Шевченко. Голова Комітету висловив впевненість, що український футбол знову стане на шлях прогресу та зміцнення свого історичного коріння, повернення міжнародного авторитету.

Голова Комітету побажав нових успіхів та тріумфів, що стануть здобутком уже нової команди, нової генерації управлінців. «Нехай м’яч залишається мирною зброєю, служить джерелом позитиву й натхнення для всього нашого народу!», - резюмував він.

 

Секретар Комітету, почесний член УЄФА Григорій Суркіс виступив із словами підтримки екснаставника збірної України Андрія Шевченка на виборах президента Української асоціації футболу.

На думку секретаря Комітету, Шевченко завжди досягав успіхів у всіх справах, за які брався. Він був величезною фігурою у футболі, і зараз, коли наша країна потерпає від російської агресії, Андрій Шевченко був першим, хто почав просувати бренд UNITED24 на підтримку України на світовій арені.

 

Новообраний президент УАФ Андрій Шевченко у своїй промові зазначив:

«Український футбол має бути масовим і доступним, збірні – гордістю кожного українця, а клуби – сильними та ефективними. Ми плануємо впроваджувати найкращі світові практики для швидкого розвитку українського футболу та використовувати футбол для подолання травм війни. Попереду дуже багато роботи».

Новий президент УАФ розповів, що в планах – створити базу осіб, залучених до футболу, та оцифрувати всю діяльність асоціації. Для цього Шевченко планує співпрацювати з командою Міністерства цифрової трансформації України.

Один зі складних викликів – відтік талановитих дітей з України. У своїй промові Шевченко наголосив, що схожа ситуація була в Хорватії в 90 -ті – і країна успішно з нею впоралася. Також, за словами новообраного очільника УАФ, Звонімір Бобан, який брав участь у створенні програми розвитку футболу в Хорватії, уже підтвердив співпрацю та обмін досвідом.

Першим віцепрезидентом УАФ обрали Павла Бойчука, віцепрезидентами асоціації – Сергія Реброва та Олександра Шевченка. Кількісний склад Виконавчого комітету УАФ було вирішено зменшити до 12-ти членів.

 

Комітет Верховної Ради України та його секретаріат вітають з обранням Андрія Шевченка на пост президента Української асоціації футболу. Бажаємо Андрію Шевченку і його команді успіхів у діяльності Української асоціації футболу та нових звершень спрямованих на розвиток українського футболу.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40
29 квітня 2024 15:23
29 квітня 2024 10:26
26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05