Успіх приходить до гідних і відважних. У переддень свого 27-річчя Олександр Барбі, капітан Збройних Сил України, начальник групи регламенту та ремонту зенітного ракетно-артилерійського дивізіону окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха, був нагороджений Премією Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

Олександр, ще навчаючись у школі, вирізнявся допитливістю, відвертістю, мав різнобічні інтереси та завжди боровся за справедливість. Комунікабельність, щирість у стосунках, наполегливість у досягненні цілей сприяли тому, що навколо Сашка завжди гуртувалися друзі, однолітки. Як учень громадсько-активної школи долучався до молодіжних ініціатив, волонтерського руху, був постійним учасником учнівського самоврядування. Саме зі шкільних років формувався організаторський талант Олександра, відповідальність за доручену справу. Його вчинками керувало почуття причетності до всього, що відбувалося у школі, селищі, районі та області.

Саша був активний учасник спортивних секцій з ігрових видів спорту, захоплювався футболом, баскетболом. Опановував знання і навички спортивного туризму, брав участь у пішохідних походах в гори та велопоходах.

Як учасник гуртка спортивно-бальних танців мав нагороди у обласних і Всеукраїнських змаганнях. Також залюбки займався народною хореографією, був активним учасником народного аматорського пісенно-танцювального колективу «Чебреці».

Проте найбільшим захопленням у шкільні роки став гурток «Школа безпеки», де Олександр здобував навички рятувальника і зміг проявити свої організаторські здібності. У складі команди «Оріон» став призером та переможцем обласних і Всеукраїнських змагань юних рятувальників.

Олександр Барбі продовжив участь у заходах громадської організації «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки» і під час навчання у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут». З 2016 року брав активну участь як тренер команди, інструктор, а також волонтер в організації та проведенні всеукраїнських зборів-змагань юних рятувальників «Школа безпеки», спеціалізованих таборів, форумів, акцій для дітей та молоді. Отримані знання щодо практичної підготовки молодого покоління до дій у надзвичайних ситуаціях, популяризації здорового і безпечного способу життя Олександр використав в дитячому оздоровчому таборі «Джерело» Київської області, де ініціював проведення навчань для дітей за програмою «Школа безпеки».

Після закінчення університету у 2019 році Олександр Барбі прийняв для себе важливе рішення – стати військовим. Звичка відповідального ставлення до дорученої справи, дисциплінованість, запас знань і набутих навичок, усвідомлення високої місії Захисника Вітчизни привели до лав Збройних Сил України.

На роки його служби випало чимало випробувань: участь в операції об’єднаних сил, інших бойових діях, втрата побратимів.

24 лютого 2022 року Олександр зустрів разом зі своїм підрозділом у населеному пункті Волноваха. Потім були Угледар, Бахмут, а останній рік – Авдіївський напрямок. За свою ретельну службу, відвагу і блискуче виконання бойових завдань  у листопаді минулого року Олександру Барбі присвоєно звання капітана.

Разом зі своїми побратимами Олександр боронить нашу державу, її незалежність і суверенітет у боротьбі з агресором, гідно несе звання офіцера Збройних Сил України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52