Сьогодні у приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та за участі Голови Комітету Андрія Кожем’якіна, народних депутатів – членів Комітету: Василя Мокана, Григорія Суркіса, Ольги Саладухи, Георгія Мазурашу, Міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського, президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, президента Національного комітету спорту інвалідів України Валерія Сушкевича та інших представників виконавчої влади, спортивної громадськості відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Іграх ХХХІІ Олімпіади та XVI Паралімпійських іграх 2020 року в м. Токіо (Японія).

У вступному слові Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зазначив, що саме завдяки досягненням наших спортсменів Україну знає весь світ. Голова Уряду підкреслив, що завдання влади – створити належні умови, дати можливість спортсменам якісно підготуватися до літньої Олімпіади та Паралімпіади 2020 року.

Голова Комітету Андрій Кожем’якін під час свого виступу зазначив, що Комітет тримає на контролі питання підготовки та участі національних збірних команд до  ХХХІІ Олімпійських та XVI Паралімпійських ігор 2020 року. Зокрема, поінформував членів оргкомітету, що на кожному засіданні Комітету з питань молоді і спорту, народні депутати України - члени Комітету заслуховують інформацію Міністерства культури, молоді та спорту про хід виконання ініційованої Комітетом та прийнятої Верховною Радою України Постанови «Про деякі питання забезпечення ефективної підготовки та участі національних збірних команд України у XXXII Олімпійських та XVI Паралімпійських іграх 2020 року».

Андрій Кожем’якін звернув увагу Прем’єр-міністра України Гончарука О.В. та Міністра культури, молоді та спорту України Бородянського В.В. на питання підтримки фундаменту спорту вищих досягнень – діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл, зокрема стосовно розробки механізму підтримки ДЮСШ з Державного бюджету України.

Також, Голова Комітету наголосив на вирішенні питання про створення в Україні Національної лабораторії антидопінгового контролю, зокрема в частині забезпечення лабораторії приміщенням відповідно до міжнародного стандарту; оновлення аналітичного обладнання; отримання лабораторією акредитації на відповідність міжнародним стандартам та отримання повної акредитації ВАДА для проведення всіх типів аналізів.

Крім того, Голова Комітету наголосив на необхідності прийняття остаточного рішення щодо реформування Міністерства культури, молоді та спорту України.

Секретар Комітету Григорій Суркіс під час свого виступу привернув увагу Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та присутніх до питання належного та в повному обсязі фінансування, щоб таких випадків, які мали місце в кінці 2019 року не відчували, в першу чергу, на собі українські спортсмени.

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський доповів, що на сьогоднішній день українськими спортсменами вже виборено 82 олімпійських ліцензій та 84 паралімпійських ліцензій Володимир Бородянський підкреслив, що гідне представлення України на майбутніх Олімпійських та Паралімпійських іграх – це обличчя та міжнародний престиж держави, тому профільне Міністерство спільно з іншими центральними органами виконавчої влади роблять для цього усе можливе, враховуючи той ресурс, який об'єктивно існує в країні. Також Міністр наголосив на тому, що Міністерство працює над покращенням спортивної інфраструктури.

Про проведену роботу щодо підготовки та участі спортсменів України в Іграх ХХХІІ Олімпіади та XVI Паралімпійських іграх 2020 року в м. Токіо (Японія) Національним олімпійським комітетом України та Національним комітетом спорту інвалідів України розповіли Сергій Бубка та Валерій Сушкевич.

На засіданні Організаційного комітету ставилися питання щодо перспективи виокремлення сфери спорту в окреме Міністерство. Водночас, Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, зазначив, що, на його думку, на сьогоднішній день реформування очолюваного ним Міністерства не на часі, оскільки це може призвести до проблем із підготовкою та забезпеченням участі національних збірних команд в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2020 року.

Також обговорювалося питання ініціативи Президента України щодо можливості спільного проведення Олімпійських ігор в Україні та Республіці Білорусь в 2032 році. Члени оргкомітету домовились про детальне вивчення цього важливого для України питання.

Відео:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

29 березня 2024 14:01
28 березня 2024 16:44
28 березня 2024 13:11
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 12:22
27 березня 2024 17:03
27 березня 2024 16:00
27 березня 2024 15:41
27 березня 2024 15:05
27 березня 2024 14:25