Голові Комітету

Верховної Ради України

з питань податкової та митної політики

НАСІРОВУ Р.М. 

 

Шановний Романе Михайловичу!

 

Комітет на своєму засіданні 10 лютого 2015 року розглянув проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту, (реєстр. № 2068), поданий народними депутатами України Величковичем М.Р., Томенком М.В., Палатним А.Л., Силантьєвим Д.О.

Законопроектом пропонується надати пільги щодо звільнення від плати за землю на заповідники національні, природні парки, заказники (крім мисливських), парки державної та комунальної власності, регіональні ландшафтні парки, ботанічні сади, дендрологічні і зоологічні парки, пам'ятки природи, заповідні урочища та парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва; дитячі санаторно-курортні та оздоровчі заклади України, дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади,  заклади культури, науки, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів; підприємства та організації, - за земельні ділянки, на яких розміщені спортивні споруди, що використовуються для підготовки військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, проведення всеукраїнських, міжнародних змагань та навчально-тренувального процесу збірних команд України з видів спорту та підготовки спортивного резерву, а також звільнити будівлі зазначених установ, організацій, підприємств та закладів від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.  

Міністерство молоді та спорту України та Міністерство соціальної політики України підтримують законопроект.

Члени Комітету під час обговорення законопроекту зазначили, що його прийняття призведе до забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту та сфери оздоровлення та відпочинку дітей, зокрема, збереже мережу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що, у свою чергу, сприятиме покращенню здоров’я українських дітей та посиленню у майбутньому обороноздатності України.

Комітет прийняв рішення: рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту, (реєстр. № 2068), поданий народними депутатами України Величковичем М.Р., Томенком М.В., Палатним А.Л., Силантьєвим Д.О., у першому читанні та прийняти його за основу.

 

З повагою

 

Голова Комітету                                                                                                                                                                                                              А. ПАЛАТНИЙ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки до законопроектів, стосовно яких Комітет не є головним”

19 червня 2020 11:18
05 червня 2020 13:05
04 червня 2020 15:34
28 лютого 2019 13:29
28 лютого 2019 13:22
08 листопада 2017 10:45
08 червня 2017 17:57
07 червня 2017 11:29
05 квітня 2017 15:34
27 лютого 2017 11:25