Комітет пропонує Верховній Раді України повернути проект Закону про внесення змін до статті 48 Закону України «Про фізичну культуру і спорт», (реєстр. №3561), суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

23 грудня 2015, 15:39


 

Законопроектом запропоновано розділити функцію контролю за ефективністю використання спортивних споруд, а саме:

виконавчі органи органів місцевого самоврядування в межах повноважень здійснюватимуть контроль за ефективністю використання спортивних споруд, що перебувають у комунальній власності;

контроль за ефективністю використання спортивних споруд, які перебувають у державній власності, здійснюватиметься відповідними суб’єктами управління об’єктів державної власності;

контроль за станом спортивних споруд, які перебувають у приватній власності, здійснюватиметься їх власниками (засновниками) або уповноваженими ними особами.

Членами Комітету та представниками фізкультурно-спортивної громадськості було зазначено, що законопроект потребує доопрацювання в частині контролю власниками за станом спортивних споруд, які перебувають у приватній власності, оскільки повинен існувати механізм контролю держави, задля забезпечення безпеки, зокрема спортсменів, тренерів, відвідувачів під час перебування на спортивних спорудах.