Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування» (реєстр. № 4784), поданий Президентом України.

06 липня 2016, 17:20

Законопроектом пропонується визначити такий вид діяльності щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, як наставництво, під яким розуміється добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дітям, які проживають у закладах для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед, у підготовці до самостійного життя.

Під час обговорення члени Комітету підтримали  пропозицію щодо запровадження інституту наставництва, оскільки це сприятиме кращій інтеграції дітей до життя у соціумі. Була також підтримана пропозиція щодо застосування наставництва до всіх дітей, які виховуються в інтернатних закладах, а не лише до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яка буде врахована під час підготовки законопроекту до другого читання.