Комітет пропонує прийняти за основу проект Закону про запобігання та протидію домашньому насильству, (реєстр. № 5294), поданий Кабінетом Міністрів України.

15 листопада 2016, 18:10

Законопроектом пропонується визначити організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству, основні напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства.

Під час обговорення законопроекту члени Комітету підтримали пропозицію про прийняття його за основу, оскільки це забезпечить впровадження комплексного підходу до боротьби з домашнім насильством,  суттєвого доповнення існуючих інструментів такої боротьби, покращення захисту потерпілих від домашнього насильства.

Водночас, як було зазначено членами Комітету, при підготовці зазначеного законопроекту до другого читання будуть враховані зауваження експертів та представників громадських організацій, зокрема, запроваджені  більш чіткі визначення таких термінів, як «гендерно зумовлене насильство»  та «дискримінація за ознакою статі».