Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму пропонує прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо забезпечення дотримання житлових прав дитини), (реєстр. № 5101), поданий народним депутатом України Тимошенком Ю.В.

20 січня 2017, 12:55

Законопроектом пропонується додати до переліку питань, які розглядаються судом за обов'язкової участі органу опіки та піклування, питання виселення або зняття дитини з реєстрації місця проживання.

Під час обговорення проекту Закону члени Комітету наголосили на тому, що його ухвалення сприятиме захисту житлових прав дитини, що, насамперед, важливе в умовах неуважного ставлення батьків до захисту прав своїх дітей на житло та в умовах значних заборгованостей за іпотечними кредитами.

Водночас, для забезпечення правового регулювання всіх ситуацій, при яких дитина може бути позбавлена права на житло, члени Комітету запропонували також розглядати в суді за обов'язкової участі органу опіки та піклування питання визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням.