Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму пропонує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення демографічної ситуації, (реєстр. № 2377а), поданий народним депутатом України Денисенком А.П.

09 лютого 2017, 10:38

 

Законопроектом пропонується підвищити допомогу при народженні дитини і передбачити її у сумі, кратній 40 розмірам прожиткового мінімуму, - на першу дитину; кратній 70 розмірам прожиткового мінімуму, - на другу дитину; кратній 100 розмірам прожиткового мінімуму, - на третю і кожну наступну дитину. Пропонується також встановити, що на сім’ї, в яких народилась друга, третя і наступна дитина в період з 01 липня 2014 року до набуття чинності цього Закону, розповсюджується норма статті 12 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» у новій редакції.

Під час обговорення законопроекту члени Комітету підтримали пропозицію щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини та прив’язку цього розміру до прожиткового мінімуму для дитини віком до 6 років, оскільки це забезпечить належний соціальний захист дітей та сприятиме підвищенню народжуваності дітей в Україні. Водночас, на думку членів Комітету, питання доцільності відновлення диференційованих розмірів допомоги при народженні дитини, а також конкретні розміри допомог при народженні першої, другої та третьої дитини мають бути визначені при підготовці законопроекту до другого читання.