Комітет не підтримав законодавчу ініціативу Уряду та рекомендує Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 40 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (щодо скорочення контролюючих функцій державних органів) (реєстр. №4567 від 04.05.2016), повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

17 січня 2018, 17:11

 

Законопроектом пропонується викласти в новій редакції статтю 40 Закону України «Про фізичну культуру і спорт». На відміну від чинної редакції статті, за якою правила спортивних змагань затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері фізичної культури і спорту, з урахуванням пропозицій відповідних всеукраїнських спортивних федерацій, пропонується передбачити проведення спортивних змагань на території України за правилами міжнародних спортивних федерацій та наділити всеукраїнські спортивні федерації виключним правом на переклад та тиражування таких правил державною мовою.

Під час обговорення члени Комітету не підтримали законодавчу ініціативу Уряду, спрямовану на скорочення контролюючих функцій державних органів у сфері фізичної культури і спорту, оскільки запропонованими змінами держава усуває себе від контролю за проведенням офіційних спортивних змагань.

За наслідками розгляду Комітет ухвалив рішення: рекомендувати Верховній Раді України проект Закону "Про внесення змін до статті 40 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (щодо скорочення контролюючих функцій державних органів) (реєстр. №4567), поданий Кабінетом Міністрів України, за наслідками розгляду в першому читанні повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.