Голова Комітету Артур Палатний та члени Комітету взяли участь в урочистій церемонії проводів Національної паралімпійської збірної команди України на ХІІ зимові Паралімпійські ігри 2018 року.

01 березня 2018, 14:46

 

28 лютого 2018 року відбулася урочиста церемонія проводів олімпійської збірної України на ХІІ зимові Паралімпійські ігри, що з 9 по 18 березня цього року відбудуться в місті Пхьончхан (Республіка Корея).

Привітання паралімпійській збірній висловили Голова Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Віце-прем'єр-міністр В’ячеслав Кириленко, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник Глави Адміністрацїі Президента України Ростислав Павленко, відомі паралімпійці та інші представники спортивної громадськості.

Голова Комітету Артур Палатний зачитав текст вітання від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Артур Палатний зазначив, що паралімпійці уже сьогодні є Людьми з великої літери, адже вони, незважаючи на всі труднощі, змогли піднятися на спортивну арену і досягти високих результатів.

А. Палатний висловив впевненість, що блискучі виступи паралімпійців на зимових Паралімпійських іграх цього року продемонструють всьому світові зразки надлюдських можливостей, справжньої витримки, волі та мужності, засвідчивши великі перспективи вітчизняного спорту. Сподіваюсь, що наш національний гімн щодня лунатиме на корейських спортивних майданчиках.

«Мільйони українців вболіватимуть за кожного з вас і чекатимуть на вагомі результати, а досягнуті вами успіхи стануть зразком у вихованні нової плеяди талановитих спортсменів, підтвердять незламність українського духу та зміцнять авторитет нашої держави у світовому співтоваристві», - підкреслив Голова Комітету.

Подякував тренерам, менеджерам та іншим фахівцям – усім, хто доклав своїх сил до підготовки та участі наших спортсменів у зимових Паралімпійських іграх.

Голова Комітету побажав всім міцного здоров'я, доброї вдачі, невичерпної енергії, успішного втілення своїх мрій, нового досвіду та видатних звершень в ім’я України.

В цей святковий спортивний вечір своїми прекрасними музичними номерами та виступами гостей свята вітали українські артисти.

21 український спортсмен з інвалідністю та 10 спортсменів-лідерів Національної паралімпійської збірної команди України візьмуть участь у трьох видах спорту (лижні перегони, біатлон, гірськолижний спорт) із шести представлених на Іграх в Пхьончхані.