Голова Комітету Артур Палатний взяв участь в урочистій церемонії зустрічі Національної паралімпійської збірної команди України, яка повернулася з високими нагородами із ХІІ зимових Паралімпійських ігор 2018 року.

21 березня 2018, 12:11

 

В заході взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Голова Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, Віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, , батьки та друзі паралімпійських чемпіонів, призерів та учасників Ігор.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав паралімпійців з визначними досягненнями, які вони вибороли на Паралімпійських іграх у Пхьончхані. Зазначив: «Уряд підтримував і буде підтримувати паралімпійців». Також Володимир Гройсман, підтримуючи осіб з інвалідністю вцілому, наголосив на тому, що робитиме все для того, щоб Україна була без жодних бар’єрів.

Голова Комітету Артур Палатний привітав Національну паралімпійську збірну України з перемогами та неперевершеними виступами, які є справжньою школою мужності для наших дітей та молоді – прикладом самовіддачі, вимогливості до себе та уміння віддати всі сили для досягнення високого результату.

Побажав спортсменам-паралімпійцям нових яскравих перемог та успіхів у майбутніх змаганнях. «Ви є справжні ГЕРОЇ та ПАТРІОТИ УКРАЇНИ, пишаємося вами – людьми з ВЕЛИКОЇ ЛІТЕРИ, які постійно примножують славу нашої держави», - підкреслив голова Комітету.

Артур Палатний подякував людині надзвичайної сили волі, мудрості та твердих переконань, гарному організатору і керівнику, який вкладає всі сили та душу протягом усього життя, підтримуючи спортсменів з інвалідністю – Валерію Сушкевичу.

«Вам подяка за те, що протягом багатьох років Ви формуєте та підтримуєте традиції переможного Паралімпійського та Дефлімпійського спорту», - .

 

Нагадаємо, що з 9 по 18 березня 2018 року у місті Пхьончхан (Південна Корея) проходили ХІІ зимові Паралімпійські ігри.

У змаганнях взяло участь 49 країн-учасниць, всього 581 учасник (445 чоловіків та 136 жінок), які змагались за 80 комплектів нагород у шести представлених на Іграх видах спорту (біатлон, лижні перегони, керлінг, хокей, гірськолижний спорт, сноуборд).

До складу національної паралімпійської збірної команди України для участі у ХІІ зимових Паралімпійських іграх 2018 року увійшли спортсмени-представники 11 регіонів України (Вінницька, Волинська, Закарпатська Київська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Тернопільська, Чернігівська області та м. Київ).

20 українських спортсменів з інвалідністю та 10 спортсменів-лідерів Національної паралімпійської збірної команди України взяли участь у трьох видах спорту (біатлон, лижні перегони, гірськолижний спорт (сноуборд).

Наймолодшим учасником Ігор є Радь Тарас – 18 років (одна золота медаль), а найстаршому учаснику – Лук'яненку Віталію 39 років (2 золоті медалі);

Найбільше медалей виборола ШИШКОВА Оксана (2 золотих, 3 срібних та 1 бронзова медалі).

 

 

За підсумками участі у ХІІ зимових Паралімпійських іграх 2018 року Національна паралімпійська збірна команда України здобула 22 медалі, зокрема 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових нагород, посівши шосте місце у загальному командному заліку за кількістю золотих нагород, поступившись: США, Нейтральним Паралімпійським Атлетам (НПА), Канаді, Франції та Німеччині.

 

 

Розподіл медалей

між країнами-лідерами ХІІ зимових Паралімпійських ігор

(за кількістю золотих медалей)

 

 

Місце

 

Країна

НАГОРОДИ

 

ВСЬОГО

золото

срібло

бронза

1

США

13

15

8

36

2

НПА

8

10

6

24

3

Канада

8

4

16

28

4

Франція

7

8

5

20

5

Німеччина

7

8

4

19

6

Україна

7

7

8

22

7

Словаччина

6

4

1

11

8

Білорусія

4

4

4

12

9

Японія

3

4

3

10

10

Нідерланди

3

3

1

7

…26

Польща

0

0

1

1

 

 

Члени Комітету та працівники секретаріату приєднуються до вітань високопосадовців та бажають паралімпійцям, тренерам, всьому колективу Національного комітету спорту інвалідів України та Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» міцного здоров’я, натхнення, доброї вдачі, особистого щастя, оптимізму, творчої наснаги, нових життєвих перемог та успіхів на славу України.

Відео: